Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

27.04.2015.

Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti


U tijeku je provedba edukacija za koordinatore volontera od strane Volonterskog centra Istra (VCI) u sklopu projekta «Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti» čiji je nositelj Udruga Art studio, a partneri Grad Pula i Društvo sportske rekreacije UPAS. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa 2007.-2013., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 Prvi modul je uspješno i uz iznimno visoku razinu sudjelovanja sudionika održan 17.-18. travnja u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, u Puli, dok se drugi modlul planira za sredinu svibnja.


Edukaciju vodi Danijela Ustić, predsjednica Volonterskog centra Istra, socijalni pedagod s dugogodišnjim stažem u volonterstvu i edukuacijama sličnog sadržaja.


Cilj ovog edukativnog ciklusa je osposobiti za rad s volonterima koordinatore volontera i predstavnike organizacija civilnog društva koje provode aktivnosti za opću populaciju i koje skrbe za osobe s invaliditetom s područja Pule i okolnih općina.