Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

10.05.2015.

Započeli smo s edukacijom za koordinatore volontera za Bujštinu

Dana 08. i 09. u Umagu je održan prvi modul edukacije za koordinatore volontera kojeg je vodila predsjednica Volonterskog centra Istra, Danijela Ustić.
Sudjelovalo je 17 budućih koordinatora volontera iz organizacija i ustanova s područja gradova Umaga i Buja.
Kroz edukaciju osobe odgovorne za volontere ispred svojih organizacija educira se o upravljanju volonterima, regrutaciji i pripremanju volontera za aktivnosti, ali i o komunikaciji s volonterima i korisnicima, volonterskim akcijama i zakonskom okviru koji slijedi ovaj tip upravljanja ljudskim resursima.
Drugi modul edukacije slijedi u mjesecu lipnju, a već sada posebno veseli što na edukaciji sudjeluju i predstavnici obrazovnog sustava, muzeja, knjižnice i javne uprave uz organizacije civilnog društva.

U galeriji fotografija možete vidjeti kako ozbiljno radu pristupaju vaši i naši budući koordinatori volontera.

Volonterski centar Istra na području gradova Buje i Umag provodi projekt „Razvoj volonterstva u Istri – Umag i Buje povezani volontiranjem“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a dijelom sufinanciraju Istarska županija i Grad Buje. Partneri na projektu su Grad Umag, Grad Buje i Pučko otvoreno učilište Buje. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a dio je sufinanciran i sredstvima Istarske županije kroz redovno financiranje programa Volonterskog centra Istra i kroz proračun grada Buje.