Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

11.05.2015.

Studijski posjet Puli, radionice i planiranje volonterske akcije

Dana 09.05. u Puli, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održane su dvije radionice edukacijskog ciklusa za za polaznike srednih škola Vladimir Gortan iz Buja, Gospodarske škole Buje i Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci Buie.


Radionice su osmišljene za 50 učenika svih triju škola, a usmjerene su na razumijevanje pojmova civilnog društva, aktivizma i volonterstva. Radionice Aktivizam i Planiranje volonterske akcije održane su kroz studijski izlet u Pulu kako bi sudionici posjetili najveći centar udruga u Hrvatskoj i na primjeru Rojc-a promišljali aktivizam i volonterstvo.
Sudionicima su se kroz program predstavili i volonteri humanitarne udruge Naš san njihov osmijeh čija velika akcija „Slušaj svoje srce“ planira posjetiti 15 županija i donirati potrebite i odličan je primjer planiranja na kojemu se mogu učiti koraci pripreme jedne volonterske akcije.

Sudionici su tako osmislili volontersku akciju „Bojama u Bujama- Buie con i colori“ u koju će uključiti kolege, javna poduzeća i građane u uređenje okoliša i izradu klupica za šetače i turiste u gradu Buje.

Radionice za srednjoškolce provode Elvis Fekete, voditelj ureda Volonterskog centra Istra i Ana Pelko i Maja Livada iz Pučkog otvorenog učilišta Buje, u ulozi edukatora i izvoditelja projekta.

O volonterskoj akciji „Bojama u Bujama- Buie con i colori“ građani će više saznati
nakon partnerskih sastanaka, a planira se za 22.05. poslijepodnevnim satima u Bujama.

Dok vi ovo čitate učenici koji su podijeljeni u 4 organizacijska tima već rade na pripremnim aktivnostima na terenu, sastancima i kreativnim zadacima koji su potrebni da akcija s bojama i klupicama uspije.

Pratite nas kako bi saznali kako se uključiti.