Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

24.05.2015.

Volonterska akcija "Bojama u Bujama"

Akciju „Bojama u Bujama“ osmislili su srednjoškolci srednjih bujskih škola kroz radionice projekta „Razvoj volonterstva u Istri – Umag i Buje povezani volontiranjem“, a s ciljem da svojim sudjelovanjem potaknu građane na rješavanje problema u zajednici, aktivnije sudjelovanje i pozitivan pristup razvoju gradova u kojima žive. Volontiranjem više od 50 volontera svih dobi u Bujama, u starom vinskomm podrumu, od paleta su izradili i obojali klupice s porukama.

Od ranih jutarnjih sati volonteri s područja Bujštine izmjenjivali su se u izradi i ukrašavanju klupica od starih drvenih paleta, kako bi osobama treće životne dobi osigurali mjesta za odmor na šetnicama diljem grada i okolice, a učenicima mjesta za čekanje autobusa nakon nastave. U veselu, šarenu i izuzetno ugodnu atmosferu koju su vrijedni učenici pripremili za ovu akciju, osim organizatora, Volonterskog centra Istre, Pučkog otvorenog učilišta Buje i Grada Buja, uključili su se i građani Buja, korisnici Centra za inkluziju i podršku zajednici Buje, gradsko poduzeće Civitas, Speleološko društvo, srednje škole u Bujama, Udruga ZiiD, te sponzori materijala Bifix d.o.o., Lapis d.o.o. i Istracolor Buje.

Kreativne i praktične uratke iz akcije „Bojama u Bujama“ javnost će moći vidjeti prilikom svečanog predstavljanja koje će se održati početkom lipnja u dogovoru s Gradom i ravnateljima obrazovnih ustanova, a fotografije s akcije možete pogledati u galeriji ispod teksta.