Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

02.05.2012.

Akcija “Volonterski dan”

Volonterski dan

Organizator: Volonterski centar Istra

Partneri: Sindikat umirovljenika Hrvatske – podružnica Pula i Dom za starije i nemoćne osobe Buzet

Cilj akcije: Povodom Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti Volonterski centar Istra započinje s podizanjem svijesti građana o važnosti volontiranja za osobe treće životne dobi i pogotovo o važnosti međugeneracijske solidarnosti u volonterskim programima. Jedna od prioritetnih programskih aktivnosti Volonterskog centra Istra je ispitivanje potreba i povezivanje subjekata iz sustava socijalne skrbi s aktivnom građanstvom koje želi svojim radom, vještinama i znanjem pomoći unapređenju sustava socijalne skrbi. U sklopu projekta “Podrška zajednici u razvoju volonterstva”, dana 18.05.2012. (petak) VCI organizira volonterski dan u kojemu će volonteri Sindikata umirovljenika Hrvatske i volonteri baze podataka VCI dobiti priliku upoznati volontere Doma za starije i nemoćne osobe, provesti vrijeme s štićenicima doma i svojim prijedlozima i komentarima sudjelovati u analizi stanja volonterskog rada u sustavu socijalne skrbi. Volonteri će imati priliku i poslušati primjere dobre prakse i izmijeniti iskustva iz volonterskog rada, dok će odgovorne osobe organizacija i predstavnici Grada Buzeta razgovarati o partnerskim odnosima, potrabama ruralne Istre za volonterskim radom i mogućnostima suradnje na području podrške razvoju volonterstva u Istri.

PROGRAM
  • POLAZAK IZ PULE U 08:00 S AUTOBUSNE STANICE IZMEĐU TRGOVAČKIH CENTARA KAUFLAND I PLODINE
  • Dolazak u Buzet u 09:15 POSJET DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE - Upoznavanje s osobljem i štićenicima - Predstavljanje VCI, SUH i Doma za starije i nemoćne osobe - Razgledavanje doma i predstavljanje aktivnosti volontera i osoblja - Sastanak odgovornih osoba organizaicja s predstavnicima Grada Buzeta - Izmjena recepata i društvene igre - Pismeno anketiranje volontera - Prikupljanje prijedloga za unapređenje suradnje i volonterskog rada u Istri
  • Polazak iz Buzeta u 11:45
  • Dolazak u Roč u 12:15 RUČAK
  • Polazak iz Roča u 14:00
  • Dolazak u Feštinsko kraljevstvo u 14:45 POSJET SPILJI FEŠTINSKO KRALJEVSTVO I ODMOR do 17:30
  • Dolazak u Pulu 18:30

Unaprijed zahvaljujemo na interesu, zainteresirani se mogu javiti na kontakte volonterskicentar@pula.org ili 092 304 2976.

Volonterski centar Istra