Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

10.01.2020.

Poreč: Održane informativno - motivacijske radionice u projektu "ProActive"

Projekt „ProActive – osnaživanje kompetencija mladih za aktivan pristup tržištu rada“ usmjeren je na razvoj poduzetničkih i socijalno-emocionalnih kompetencija učenika/ca srednjoškolskih programa obrazovanja s ciljem jačanja (samo)zapošljivosti mladih. 

U Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč, 10.01.2020. godine održane su 3  informativno-motivacijske radionica za učenike/ce 2. i 3 razreda, koja se provela s ciljem informiranja učenika/ca o mogućnosti njihovog uključivanja u ciklus od 4 radionice, tijekom kojih će imati priliku aktivno raditi na razvoju osobnih i poduzetničkih kompetencija, uz individualnu podršku od strane voditeljica radionica, Aleksandre Lera te Marinele Dropulić Ružić (vanjska suradnica Volonterskog centra Istra), te uključenih volontera/ki.

Na informativnoj radionici učenici/ce imali/e su priliku saznati više informacija o budućim trendovima na tržištu rada, kompetencijama radnika koje će biti tražene u 2022. godini te uspješnim primjerima poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Također, učenici/ce su imali/e priliku dobiti uvid u neke od metoda neformalnog obrazovanja koje će se koristiti tijekom ciklusa radionica.

Voditeljice su izrazito zadovoljne provedenim radionicama, upravo zbog aktivnog uključivanja učenika/ca u diskusije o zapošljavanju i mogućnostima razvoja osobnih kompetencija te zbog iskazanog interesa za sudjelovanjem u ciklusu, koji započinje uskoro! 

Projekt „ProActive - osnaživanje kompetencija mladih za aktivan pristup tržištu rada“ provodi Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Turističko – ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč, Gimnazijom Pula i Talijanskom srednjom školom Dante Alighieri Pula, uz financijsku podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak, ostvarenu kroz dodjelu donacija u 2019. godini „Pružimo znanje, potaknimo inicijative“. 

Volonterski centar Istra korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade ta razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Fotke