Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

04.02.2020.

Poreč: Započeo ciklus radionica u okviru projekta „ProActive“ u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč

U ponedjeljak, 3. veljače 2020. godine, Aleksandra i Marinela provele su 1. radionicu ciklusa u okviru projekta „ProActive – osnaživanje kompetencija mladih za aktivan pristup tržištu rada“, s 2 grupe učenika/ca 3. razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč, usmjerenja hotelijersko-turistički tehničar i turističko hotelijerski komercijalist.

Ciklus radionica usmjeren je unaprjeđenju pojedinih aspekata socijalno-emocionalnih i poduzetničkih kompetencija, odnosno kompetencija važnih za ulazak na tržište rada. Tijekom prve radionice razmišljali/e smo o sebi, svojim osobinama i vještinama te o načinu na koji ih predstaviti drugima, uključujući potencijalne poslodavce. Usporedno, prepoznavali/e smo vlastite potrebe kroz definiranje očekivanja od radionica, te imali/e priliku predstaviti ista te dobiti povratnu informaciju na „javni nastup“. Nakon ulaska u temu samoprocjene osobnih kompetencije, učenici/ce su dobili/e „zadatke za razmišljanje“ uz koje će moći dalje osvijestiti snage i prilike za ostvarivanje pojedinih osobnih i profesionalnih ciljeva. U radionici koristili/e smo metode neformalnog učenja te naglašavali potrebu za prepoznavanjem iskustva kao temelja za daljnje učenje.

Učenici/ce su naveli/e kako su se dobro osjećali/e tijekom radionica te da je prva radionica nadmašila postavljena očekivanja, a mi jedva čekamo nastavak da vidimo kako će se situacija razvijati.

Željeli bismo zahvaliti stručnim suradnicima/cama Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, a posebno profesorici Tatjani Gulić Pisarević na uloženom trudu i organizaciji.

Projekt „ProActive - osnaživanje kompetencija mladih za ulazak na tržište rada“ provodi Volonterski centar Istra uz podršku vanjskih suradnica Marinele Dropulić Ružić i Mojce Tavčar – Benčić,  u partnerstvu s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč, Gimnazijom Pula i Talijanskom srednjom školom Dante Alighieri Pula – Scuola media superiore Italiana Dante Alighieri, Pola.

Projekt se provodi u razdoblju od 1. rujna do 31. kolovoza 2020., a sufinanciran je od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kroz dodjelu donacija u 2019. godini „Pružimo znanje, potaknimo inicijative“.  

Fotke