Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

17.01.2021.

Volonterski centar Istra – Pokreni igru. Volontiraj!

VCI letak (1)

Jeste li znali da je Volonterski centar Istra (VCI) jedini lokalni volonterski centar za područje Istarske županije te da smo uz brojne druge lokalne i regionalne volonterske centre Hrvatske, dio šire zajednice koja vjeruje u snagu volontiranja kao pokretača solidarnosti i pozitivnih promjena u društvu.

 

VCI kao neprofitna, nestranačka i nevladina organizacija, osim što promiče volonterstvo i njegove vrijednosti, edukacijom šire javnosti doprinosi razvoju volonterstva i civilnog društva. Što to znači? Znači da smo kao centar, usmjereni prema viziji društva u kojem su građani* motivirani činiti pozitivne promjene u svojim zajednicama te time doprinijeti poboljšanju kvalitete života cjelokupne zajednice.

 

VCI pruža različite oblike podrške volonterima i organizatorima volontiranja u vidu:

-        online baze volontera, organizatora volontiranja i volonterskih prilika,

-        informiranja i savjetovanja u području volonterstva,

-        edukacija za koordinatore volontera,

-        radionica s potencijalnim i novo uključenim volonterima,

-        neformalne mreža koordinatora volontera za područje Istre,

-        volonterskih knjižica.

 

Ako se želite priključiti i postati dijelom ove široke zajednice pokretača solidarnosti kao organizatori volontiranja ili kao volonteri, slijedite ova naša tri jednostavna koraka:

1.     Posjetite mrežne stranice VCI-ja i prijavite se u našu online bazu kao volonteri ili organizatori volontiranja. Proces prijave je vrlo jednostavan a omogućiti će vam da kao organizatori volontiranja dobijete vidljivost za volonterske pozicije koje objavljujete, a kao volonteri da istražujete koje su volonterske pozicije najbolje za vas u skladu s vašim mogućnostima, znanjima i vještinama koje posjedujete.

2.     Pretražite bazu, pronađite svoje mjesto za volontiranjem ili svoga volontera. Baza se redovito ažurira novim volonterskim pozicijama i novim volonterima.

3.     Koristite bazu svakog puta kada tražite volontere ili organizatore volontiranja.

 

Što još čekate? 1, 2, 3, kreni!

 

*Sve imenice napisane u muškom rodu, u daljnjem tekstu, jednakovrijedno zastupaju osobe oba spola.

 

 

Ovaj tekst i letak ''Želiš postati volonter'' nastao je u okviru projekta ''Razvoj volonterstva u Istri''. Projekt “Razvoj volonterstva u Istri” sufinanciran je iz Proračuna Istarske županije za 2020. godinu. Sadržaj ovog teksta i letka isključiva je odgovornost Volonterskog centra Istra.

Fotke


VCI letak (2)