Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

14.12.2021.

Poziv na Sajam volonterstva u Bujama

Volonterski centar Istra Vas sa zadovoljstvom poziva na Sajam volonterstva, koji će se održati u Bujama po prvi puta, u prostoru atrija Pučkog otvorenog učilišta Buje, 17. i 18. prosinca 2021. u vremenu od 9:30 do 13:00.

Sajam volonterstva organizira Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Gradom Buje-Buie i Srednjom školom „Vladimir Gortan“ Buje te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Buje. Sajam volonterstva je jedna od aktivnosti programa „Lokalni Volonterski centar Istra“, a provodi se s ciljem doprinosa povećanju informiranosti građana i građanki Buja te okolnih gradova i općina o mogućnostima uključivanja u volonterske aktivnosti te promocije vrijednosti i značaja volontiranja i volonterskih programa različitih organizacija u razvoju lokalne zajednice. Kroz ovaj Sajam obilježit ćemo i Međunarodni dan volontera koji se obilježava svake godine 5. prosinca.

Organizacije će predstaviti svoje projekte i aktivnosti koje provode kroz izravno informiranje zainteresiranih građana, dijeljenje promotivnih materijala, predstavljanje pojedinih segmenata rada (radionice, radovi, itd.). Također, tijekom održavanja Sajma, bit će postavljena izložba „Volonteri/ke na djelu“.

Na Sajmu će se predstaviti: 

Petak, 17.12., 09:30-13:00:
- Gradsko društvo Crvenog križa Buje,
- BBK Grožnjan,
- Udruga ZiiD,
- Udruga umirovljenika Bujštine i
- Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Bujama

Subota, 18.12., 09:30-13:00:
- BBK Grožnjan,
- Udruga Otvoreno Srce - Associazione Cuore Aperto,
- Udruga ZiiD,
- Udruga umirovljenika Bujštine i
- Comunita' degli Italiani Buie-Zajednica Talijana Buje

U sklopu Sajma volonterstva, u subotu 18.12. od 10 do 13 sati, organizirane su volonterske akcije na području parkirališta TK Buje (Sportska zona):

- BBK Grožnjan s Turističkom zajednicom Grada Buja organiziraju čišćenje šetnica u sklopu Sportske zone koje trebaju "stalnu njegu" (ponesite rukavice i škare)

- Udruga ZiiD organizira volontersku akciju farbanja teniskog betonskog zida, u sklopu projekta Game! Set! Match! (boje i kistovi su osigurani te je potrebna samo dobra volja! :)) 

Fotke