Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

13.10.2022.

Poziv na sudjelovanje u edukaciji "Upravljanje volonterskim programima"

Dragi koordinatori/ice volontera, i oni koji će to tek postati!, 

pozivamo vas na sudjelovanje u edukaciji "Upravljanje volonterskim programima" koja je namijenjena predstavnicima/cama neprofitnih organizacija koje u svoj rad uključuju volontere i volonterke, početnicima i onima koji svoja iskustva žele promotriti iz drugog kuta i/ili strukturirati ih na novi način. 

Ciljevi edukacije „Upravljanje volonterskim programima“ jesu:

* upoznati sudionike/ce s konceptom, mogućnostima i zakonskim okvirom volontiranja u Hrvatskoj           

* upoznati sudionike sa svim fazama ciklusa upravljanja radom volontera i volonterskim programom       

 * doprinijeti unapređenju vještina planiranja i vođenja volonterskog programa kod sudionika.

Edukacija je osmišljena u skladu s načelima neformalnog obrazovanja, načelima obrazovanja odraslih osoba i Standardima kvalitete za volonterske programe. Voditeljice edukacije su Danijela Ustić i Aleksandra Lera, zaposlenice Volonterskog centra Istra.

Edukacija će se održati kroz 2 modula te kroz individualni rad sudionika/ca, u ukupnom trajanju od 40 sati, pri čemu će se 1. modul održati u razdoblju od 10.-12. studenog 2022. (u trajanju od 9:00 – 16:00), a  2. modul u razdoblju od 2.-3. prosinca 2022. ( u trajanju od 9:00 -16:00). Između 2 modula očekuje se samostalni rad sudionika/ca na dokumentima i materijalima, uz mentorsku podršku i povratne informacija voditeljica edukacije. Izrađeni dokumenti i materijali sudionicima/cama će koristiti u uspostavljanju/razvoju volonterskih programa u vlastitim organizacijama.  

Edukacija se provodi u izravnom kontaktu, "uživo", u prostorijama Volonterskog centra Istra, na adresi Flavijevska 8, uz mogućnost korištenja digitalnih i drugih alata za audiovizualnu komunikaciju u stvarnom vremenu u svrhu pružanja mentorske podrške tijekom samostalnog rada sudionika/ca.

Polaznici koji budu prisutni u na edukaciji 80% predviđenog trajanja, dobit će potvrdu o završenom osposobljavanju za koordinatore/ice volontera/ki.

Troškovi osvježenja i materijala osigurani su u okviru projekta. 

Prijave za sudjelovanje  moguće su zaključno s 3. studenog 2022, putem poveznice. 

Za pitanja i dodatne informacije dostupne smo putem sljedećih kontakata: 097 671 3214, vci@vci.hr (Danijela Ustić i Aleksandra Lera).