Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

13.05.2013.

Gdje je naš voditelj ureda?

Pisali ste nam? Zovete telefonom, a do vas dolaze samo automatske obavijesti da je voditelj ureda na službenom putu? Ne morate brinuti., Volonterski centar Istra ostvaruje još jednu međunarodnu aktivnost. U sklopu projekta "This is us! Our place, our culture!, financiranom od strane Europske komisije, kroz Agenciju za mobilnost i programe EU, Volonterski centar Istra pozvan je kao stručni suradnik Narodnog sveučilišta Dubrava na edukativni susret u Bugarski grad Lovech kako bi predstavio nacionalnu politiku o volontiranju, novi zakon o Volonterstvu o kojemu smo već pisali kao i primjer dobre prakse jednog malog, ali učinkovitog volonterskog centra.

Naš će voditelj ureda, u sljedećih 8 dana imati priliku upoznati voditelje volonterskih programa, organizatore volontiranja iz Portugala, Bugarske, Litve, Rumunjske, Ukrajine i Poljske, predstaviti volontiranje iz naše zemlje kroz primjere dobre prakse i iskustvo vašeg omiljenog volonterskog centra, upoznati Bugarsku kulturu i ako bude uspješan, ostvariti nove suradnje i kontakte iz svijeta volonterstva.

Cilj ovog projekta je kroz međunarodne razmjene i iskustva unaprijediti znanja i vještine, suradnje i volonterske programe, a s naglaskom na ekologiju i kulturu kao dominantne teme ovog susreta. Kako je susret zamišljen s ciljem interkulturalnog učenja, možete se nadati da će vas vaš predstavnik dostojanstveno predstaviti i u glazbenim večerima gdje će predstaviti našu narodnu glazbu, na radionicama izrade korisnih predmeta od otpada i prijedlozima novih programa i projekata u području volonterstva. Posebno neka vas veseli što će vaš predstavnik, volonterima iz ostatka Europe predstaviti i svoje kulinarsko umijeće na međunarodnoj kulinarskoj radionici.

Ovim putem htjeli bi zahvaliti našem nagrađivanom istarskom proizvođaču suhomesnatih proizvoda mesnici Compari na velikodušnoj donaciji autohtonih proizvoda od mesa, a uz koje ćemo u Bugarskoj predstaviti i tjesteninu Marija, Zigante ulja, vina mladog vinara u nastanku Petra Vižintina iz Gradinja i naravno, neizbježnih istarskih tartufa.

Odmah po povratku u Istru izvjestiti ćemo vas o dojmovima s ovog međunarodnog susreta, a u međuvremenu vas molimo da i dalje otvorenim srcem volontirate i da svijet, kao što to svaki dan i činite, nastaviti činiti boljim mjestom za život.

Vaš VCI