Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

22.08.2013.

53. DEKATLON

Pula će u razdoblju od 26.08.2013 do 29.08.2013. ugostiti sportsko događanje za osobe s invaliditetom „53. DEKATLON“ koje organiziraju međunarodna korporacija IMF (Integrative meetings of friends) iz Beča, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida iz Zagreba i udruga OSI-osoba s invaliditetom iz Kutine uz podršku Istarske županije, Grada Pule i Volonterskog centra Istra.

Svečano otvorenje igara predviđeno je za 26.08.2013. u 10:30 na pulskom Forumu gdje će se sudionicima obratiti predstavnici organizatora, Grada Pule i Istarske županije, a same igre proglašava otvorenima predsjednik Republike Hrvatske( ili njegovi izaslanici), pod čijim se visokim pokroviteljstvom igre i održavaju.

U Dekatlonu će sudjelovati 215 učesnika iz Austrije, Češke, Rumunjske, Poljske, Ukrajine, Rumunjske, Njemačke i Hrvatske, a svoje će natjecateljske vještine okušati na sportskom stadionu Uljanik na Verudi. Svi natjecatelji, asistenti, volonteri i gosti biti će smješteni u Domu sportova „Mate Parlov“, na trgu Kralja Tomislava 7 u Puli.

Volonterski centar Istra će u suradnji s korisnicima Prihvatilišta za beskućnike u Puli i volonterima iz baze podataka volontera osigurati volontere potrebne za održavanje igara, a ovim putem pozivamo i ostale građane i građanke koji žele volontirati na ovoj manifestaciji da nam se jave na vci@vci.hr ili na broj telefona 0992110754 ako žele i sami svojim volonterskim radom podržati ovu manifestaciju.