Volonterski centar Istra

Aktivnosti i projekti RSS feed

08.11.2013.

Svjetski dan Jabuka u Novigradu

U organizaciji novonastale novigradske udruge Zdravi Novigrad, dana 20. listopada u prostorijama zajednice Talijana u Novigradu održan je prigodni program obilježavanja Svjetskog dana jabuka.

Tom je prigodom udruga predstavila svoj planirani program rada i članove zainteresiranim sugrađanima i gostima. Udruga planira svoje aktivnosti fokusirati na unapređenje zdravlja građana kroz volonterske aktivnosti, promociju zdravih stilova života i podizanje svijesti građana o važnosti aktivnog uključivanja u razvoj zajednice.

 Predstavljeni su i rezultati zanimljive ankete koja je planirano za ovu akciju provedena u prethodna dva tjedna, a koja je propitala navike 310 Novigrađana o konzumaciji jabuka.

 Iz viđenog, čini se da se u Novigradu jabuka cijeni kao zdrava namirnica i veoma često konzumira.

Vrijedna dječica iz hrvatskog i talijanskog novigradskog vrtića izradila su pregršt likovnih radova na temu jabuka, stabla jabuka od recikliranih materijala i prigodne poruke koje pozivaju na konzumaciju ove izuzetno zdrave namirnice. Uz pomoć odgajateljica, najmlađi su Novigrađani prisutne počastili i svojim marmeladama.

Dio programa Volonterskog centra Istra je i promocija volonterstva i podizanje svijesti građana kroz prezentacije radionice. Ovom prilikom pozvani smo da građanima Novigrada održimo prezentaciju o mogućnostima volontiranja u zajednici. Voditelj ureda, Elvis Fekete održao je interaktivnu prezentaciju u kojoj su Novigrađani sudjelovali svojim zanimljivim primjerima, pitanjima i prijedlozima za volontiranje.

  Na kraju ugodnog nedjeljnog druženja, predsjednica je udruge, Viviana Fakin u ime organizatora podijelila sadnice stabla jabuke za prvih deset posjetitelja s porukom da se od njih očekuje dobar urod jabuka za obilježavanja ove prigode narednih godina.

Fotke