Volonterski centar Istra

Klub mladih volontera

O KLUBU

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM su 2017. godine u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih", kroz financijsku potporu Grada Pule, pokrenuli prvi Klub mladih volontera koji je nastao s ciljem okupljanja mladih volontera te onih koji tek žele postati u razmjeni mišljenja, iskustva i ideja, organizacije zajedničkih volonterskih inicijativa i aktivnosti za mlade te stjecanja novih prijateljstava.

Klub mladih volontera zamišljen je kao mjesto susreta i podrške svima koji ne žele biti samo pasivni promatrači već se žele uključiti i aktivno doprinijeti da naša lokalna zajednica bude bolje povezana, a njeni potencijali prepoznati.

Klub mladih volontera otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji imaju malo slobodnog vremena te ga žele utrošiti na unapređenje lokalne zajednice.

Klubu se možete pridružiti putem Facebook grupe Klub mladih volontera Pula ili prijavom kroz volontersku bazu, a više informacija možete dobiti putem e-maila tihana@vci.hr.

AKTIVNOSTI U 2019. GODINI

Nova "sezona" Kluba mladih volontera/ki :) 

Poziv mladima da se uključe u sastanke u 2019. godini, koji se održavaju u prostoru udruge ZUM i Volonterskog centra Istra, na adresi Flavijevska 8, Pula. Za točan termin održavanja sastanaka pratite naše društvene mreže ili nam se javite na vci@vci.hr.

 Više čitajte ovdje.

****

Šetnja Šijanskom šumom 

U subotu, 23.3.2019., Klub mladih volontera organizirao je šetnju park-šumom Šijana. Aktivan odmor, upoznavanje prirode koja nas okružuje i druženje s novim, ali i već poznatim ljudima - neke su od znajački koje su obilježile ovu šetnju.

Kako nam je bilo, čitajte u našim Novostima.

****

AKTIVNOSTI U 2018. GODINI

Večer društvenih igara 

Kao završno (predbožićno) druženje u 2018. godini, Klub mladih volontera/ki organizirao je večer društvenih igara u prostoru udruge ZUM, 19.12.2018.

Družili smo se uz kolače, čaj, glazbu, lampice, ali i, naravno, razne društvene igre.

Kako nam je bilo, čitajte i našim "Novostima". :)

Međunarodni dan volontera/ki: Ulična rasprava 

Ove godine, vrijedni volonteri i volonterke iz Kluba mladih volontera/ki su odlučili održati uličnu raspravu na temu “Za mene, volontiranje je…”, koju su sami pripremili i organizirali. Održala se na Međunarodni dan volontera/ki, u srijedu, 5.12.2018., od 9 do 12 sati u Flanatičkoj ulici u Puli (blizu križanja s Ciscuttijevom ulicom).

Cilj ovog događaja bio je obilježiti i proslaviti Međunarodni dan volontera/ki na način da se aktivno uključe i građani/ke - prolaznici/ce te da daju svoje mišljenje, ideju i osjećaj što za njih znači i što im predstavlja volontiranje. Pozivanjem prolaznika/ca da daju svoje mišljenje, nadamo se da smo barem malo osvijestili ljude o vrijednostima volontiranja te smo proslavili važnost volontera/ki u izgrađivanju zajednice i naglasili važnost obilježavanja Međunarodnog dana volontera/ki, koji se u svijetu obilježava još od 1985. godine., kada ga je proglasila opća skupština Ujedinjenih naroda.

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Sportski dan za Udrugu Institut Pula - Hrvatska volontira 2018.

Kao jednu od aktivnosti, Klub mladih volontera/ki osmislio je volontersku akciju "Sportski dan za Udrugu Institut Pula", koja se održala u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira", 26. svibnja 2018. godine, od 15 do 19 sati, na prostoru igrališta kod skate parka, ispred Društvenog centra Karlo Rojc u Puli.

Cilj ove akcije bio je promocija zdravog i aktivnog načina života, a program događaja bio je demonstracija šest različitih sportova, odnosno treninga, u koje su se na licu mjesta mogli uključiti i građani/ke, te predstavljanje i informiranje građana/ki o radu Udruge Institut Pula. Uz to, građani/ke su imali priliku informirati se kod nutricionistica Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Predavanje za mlade "Mitovi o prehrani" 

Klub mladih volontera/ki Pula omogućio je zainteresiranim mladima da dobiju odgovore na razna pitanja o prehrani. Tim povodom, u ponedjeljak, 5.3.2018. u 18 sati u prostoru Udruge ZUM (Flavijevska 8, Pula), ugostili smo magistru nutricionizma Vedranu Fontana Mikulić iz Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije s predavanjem za mlade "Mitovi o prehrani".

Više pročitajte u našoj rubrici "Novosti".

Večer poezije u Rojcu 

Klub mladih volontera/ki Pula organizirao je Večer poezijeu subotu, 17.2.2018., od 19 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

U iznimnom ugođaju čitanja poezije, sudjelovalo je više od 15 (uglavnom mladih) ljudi, od kojih je 8 čitalo poeziju na čak 10 različitih jezika, i sve uz pratnju gitare.
Više pročitajte u našoj rubrici "Aktivnosti".

Volonterska akcija: "Samo ljubav, ništa nasilje!" 

Klub mladih volontera/ki u suradnji sa Sigurnom Kućom Istra, organizirao je u srijedu, 14.2.2018., od 11 do 14 sati, na glavnoj pulskoj tržnici.

Cilj ove volonterske akcije bio je potaknuti i osvijestiti građane/ke Pule o problemu nasilja te ih upoznati s institucijama gdje mogu dobiti pomoć i podršku.

Fotografije i više o održanoj volonterskoj akciji pročitajte u našoj rubrici "Novosti".

AKTIVNOSTI U 2017. GODINI

Filmska večer 

U sklopu svojih aktivnosti, a ususret božićnim blagdanima i za prvi (kalendarski) dan zime, Klub mladih volontera organizirao je filmsku večer pod nazivom Dolazi zima! (Ponesi svoju deku). Filmska večer održala se u prostoru Udruge ZUM, na adresi Flavijevska 8, u četvrtak, 21.12.2017.

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Prva aktivnost Kluba mladih volontera, bila je osmišljavanje, organiziranje i provedba Međunarodnog dana volontera, 5.12.2017., u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

Kako nam je bilo i što smo radili, pročitajte na našim stranicama te u medijima koji su nas popratili: