Volonterski centar Istra

PYLE

ZAVRŠEN PROJEKT

O PROJEKTU

Projekt PYLE ili Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization strateško je partnerstvo Volonterskog centra Istra s organizacijama Zavod BOB (Ljubljana) i KRIK (Skoplje). Financirao se kroz program Erasmus+, područje KA204 Strateška partnerstva u obrazovanju odraslih, a trajao je od 1.9.2017. do 30.11.2019.

Više o projektu saznajte ovdje (engleski)

Novosti iz projekta, kao i druge teme vezane za mlade i rad s mladima te inspirativne priče iz života, možete pratiti na posebnoj stranici Knowledge Exchange Base koju uređuju sve partnerske organizacije. Ista stranica predstavlja obilje informacija iz ranijeg međunarodnog projekta PYTBUL - Post-YU Trilateral Bottom-Up Learning: Empowering Youth in the Region.

INTELEKTUALNI REZULTATI PROJEKTA

REZULTAT 1

Pedagogical Outlines for Emancipated Learning (813.4 KB)

Pedagoške smjernice za emancipacijsko učenje (1.2 MB)

REZULTAT 2

Smjernice za trening mentora/ica za provedbu Programa razvoja kompetencija za autonomno zapošljavanje (350.3 KB)

Summary of the National Recommendations for the Implementation of PDCAE Program in North Macedonia, Croatia and Slovenia (471.5 KB)

REZULTAT 3

Informal Curriculum for PDCAE Mentor Training (306.8 KB)

Informalni kurikulum za Trening PRiKAZ mentora (312.3 KB)

Objavljeno: 26.11.2019.

IZAŠAO SEDMI PYLE BILTEN

Izašao je i predzanji bilten u sklopu projekta PYLE! :)

Ako vas zaimaju novosti iz projektnih aktivnosti i s projektom povezanih tema - emancipacijskog učenja, autonomnog zapošljavanja, neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih - onda trebate pročitati najnovije članke koji se nalaze u biltenu, ovdje

Objavljeno: 13.11.2019.

 

PULA: ODRŽANO ZAVRŠNO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA PYLE

U četvrtak, 31.10.2019., u prostoru pulske Stanice 50 na Fakultetu ekonomije i turizma, održali smo završno predstavljanje projekta PYLE, pod nazivom "Nove paradigme u radu s nezaposlenim mladima".

Tko je sve sudjelovao, kakve su bile aktivnosti i kako nam je bilo, čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Objavljeno: 04.11.2019.

 SKOPLJE: ZADNJI SASTANAK PROJEKTA PYLE

Došli smo i do kraja... Završni međunarodni sastanak projektnih partnera u sklopu PYLE projekta, održan je u Skoplju, od 20. do 26. rujna 2019.

Sastanak je malo duže trajao jer smo u sklopu njega organizirali i sudjelovali na završnom događaju projekta u Skoplju, na kojem su se predstavili rezultati i koncepti projekta.

Kako nam je bilo, čitajte ovdje.

Objavljeno: 30.09.2019.

 IZAŠAO ŠESTI PYLE BILTEN

Ako želite pratiti sve novosti iz našeg PYLE projekta, onda je pravo vrijeme da "bacite oko" na šesti bilten! :)

Više informacija pronađite ovdje.

Objavljeno: 15.07.2019.

LJUBLJANA: TREĆI SASTANAK PROJEKTA PYLE

Od 04. do 07. travnja 2019., održao se treći međunarodni sastanak u sklopu projekta PYLE.

Što smo radili i kako nam je bilo, čitajte u našim novostima.

Objavljeno: 09.04.2019.

ZADNJI SUSRET TRENINGA ZA MENTORE/ICE PROGRAMA PRiKAZ 

Održan je i zadnji službeni dvodnevni susret Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ, koji je započeo u studenom 2018.

Ojačani, s novim vještinama, znanjima, poznanstvima i mogućnostima, sudionici/ce su odlučili da ovo ne bude zadnji susret, stoga planiramo i daljnje aktivnosti koje će mentore/ice držati na okupu. 

Kako je bilo na ovom susretu, čitajte ovdje,

Objavljeno: 12.03.2019.

IZAŠAO PETI PYLE BILTEN

U sklopu projekta PYLE - Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization, kojeg provodi Zavod BOB iz Ljubljane, zajedno s nama, Volonterskim centrom Istra, i Centrom za mladinski aktivizam KRIK iz Skoplja, izašao je peti bilten! :)

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti"!

Objavljeno: 11.03.2019.

4. SUSRET TRENINGA ZA MENTORE/ICE PROGRAMA PRiKAZ

U Puli je 16. i 17. vejače 2019. održan 4. susret mentora/ica programa PRiKAZ. 

Na ovom susretu prošli smo kroz brojne aktivnosti, a posebnost su dale aktivnosti koje su vodili sami sudionici/ce. Više o ovom susretu čitajte ovdje.

Objavljeno: 19.02.2019.

ZAPOČEO 3. MODUL TRENINGA ZA MENTORE/ICE PROGRAMA PRiKAZ 

U sklopu PYLE projekta, Volonterski centar Istra je započeo treći modul Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ, 26. i 27.01.2019. u Puli.

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Objavljeno: 30.01.2019.

IZAŠAO ČETVRTI PYLE BILTEN

U sklopu projekta PYLE - Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization, kojeg provodi Zavod BOB iz Ljubljane, zajedno s nama, Volonterskim centrom Istra, i Centrom za mladinski aktivizam KRIK iz Skoplja, izašao je treći bilten! :)

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti"!

Objavljeno: 15.01.2019.

PROVEDEN 2. MODUL TRENINGA ZA MENTORE/ICE PROGRAMA PRiKAZ 

U sklopu PYLE projekta, Volonterski centar Istra održao je drugi modul Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ, 15. i 16.12..2018. u Puli.

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Objavljeno: 18.12.2018.

IZAŠAO TREĆI PYLE BILTEN

U sklopu projekta PYLE - Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization, kojeg provodi Zavod BOB iz Ljubljane, zajedno s nama, Volonterskim centrom Istra, i Centrom za mladinski aktivizam KRIK iz Skoplja, izašao je treći bilten! :)

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti"!

Objavljeno: 13.12.2018.

PROVEDEN 1. MODUL TRENINGA ZA MENTORE/ICE PROGRAMA PRiKAZ

U sklopu PYLE projekta, Volonterski centar Istra održao je prvi modul Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ, 24. i 25.11.2018. u Puli.

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti".

Objavljeno: 27.11.2018.

POČELE PRIJAVE ZA TRENING ZA MENTORE/ICE! 

Počele su prijave za trening za mentore/ice Programa za razvoj kompetencija za autonomno zapošljavanje (slo. version: PRiKAZ, eng. version: PDCAE - Programme for Developing Competences for Autonomous Employment). Trening će se održati u Puli. A više o treningu, načinu prijava i ostalim bitnim informacijama čitajte ovdje.

Objavljeno: 04.10.2018.

IZAŠAO DRUGI PYLE BILTEN 

U sklopu projekta PYLE - Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization, kojeg provodi Zavod BOB iz Ljubljane, zajedno s nama, Volonterskim centrom Istra, i Centrom za mladinski aktivizam KRIK iz Skoplja, izašao je drugi bilten! :)

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti"!

Objavljeno: 13.09.2018.

PULA: TREĆI SASTANAK PROJEKTA PYLE

Nakon prvog i drugog međunarodnog sastanka (Ljubljani i Skoplje) te početnih aktivnosti unutar projekta PYLE i izrade prvog intelektualnog rezultata, od 13. do 16. rujna 2018. održan je treći međunarodni sastanak u Puli.

Više o sastanku i aktivnostima koje smo radili čitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 21.09.2018.

SKOPLJE: DRUGI SASTANAK PROJEKTA PYLE

Nakon prvog međunarodnog sastanka u Ljubljani, u listopadu 2017., te početnih aktivnosti unutar projekta PYLE, od 11. do 13. travnja 2018. održan je drugi međunarodni sastanak u glavnom gradu Makedonije - Skoplju.

Više o sastanku i aktivnostima koje smo radili čitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 16.04.2018.

IZAŠAO PRVI PYLE BILTEN

U sklopu projekta PYLE - Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization, kojeg provodi Zavod BOB iz Ljubljane, zajedno s nama, Volonterskim centrom Istra, i Centrom za mladinski aktivizam KRIK iz Skoplja, izašao je prvi bilten! :)

Više čitajte u našoj rubrici "Novosti"!

Objavljeno: 11.06.2018.

PULA: POČELE AKTIVNOSTI PROJEKTA PYLE 

Nakon održanog prvog međunarodnog sastanka u Ljubljani, u sklopu projekta PYLE, svaka od partnerskih organizacija, a tako i VCI, započela je s izradom prvih aktivnosti koje vode prema prvim rezultatima.

Koji su prvi rezultati koji će proizaći iz projekta te što se u tu svrhu događalo u VCI-ju, pročitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 25.01.2018.

LJUBLJANA: PRVI SASTANAK PROJEKTA PYLE 

U okviru međunarodnog projekta PYLE (Post-YU for Learning Emancipation), nositelja Zavoda BOB iz Ljubljane te partnera Volonterskog centra Istra i organizacije KRIK iz Skoplja, u Ljubljani je od 21. do 24. listopada 2017. održan prvi partnerski sastanak. Projekt se financira iz programa Erasmus+, kroz ključnu aktivnost Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse.

Više o sastanku u Ljubljani pročitajte u "Novostima" na našoj mrežnoj stranici.

Objavljeno: 30.12.2017.