Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

15.12.2014.

Dodjeljena državna nagrada za volontiranje


Na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, prigodno i na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručila je državne nagrade za volontiranje liječnici iz Marije Bistrice Sanji Kovačić i I. Zagrebačkoj gimnaziji.

Dobitnica nagrade Sanja Kovačić duže od 25 godina bavi se humanitarnim radom koja je pokrenula  brojne akcije u suradnji s udrugama u Mariji Bistrici, Crvenim križem i zakladom "Ana Rukavina". O njezinu angažmanu najbolji svjedoči činjenica da je ukupno volontirala gotovo tisuću sati ili 43 dana.
"Nagrada me iznenadila i istinski razveselila", kazala je Kovačić i istaknula da je volonterstvo iznimno važno, pogotovo u današnje užurbano vrijeme. "Mi ne radimo da bi nas se hvalilo, da bi dobili priznaje, međutim, ako ono dođe, drago nam je, jer je to znak da smo prepoznati"- također je izjavila dobitnica.

U kategoriji pravnih osoba ovogodišnji dobitnici su nastavnici i učenici I. Zagrebačke gimnazije za razvijene volonterske programe i inicijative dok su posebno pohvaljeni, kako od Ministrice Opačić tako i od svih prisutnih, svi pojedinci i sve organizacije koje su uložile napore za pomoć unesrećenima kod ovogodišnjih poplava u Slavoniji.

Snaga volonterki i volontera iz godine u godinu sve je vidljivija široj javnosti, a na primjerima kao što su godišnje dodjele nagrada volonterima i volonterkama učestalo je i iskazivanje poštovanja i zahvale svima koji volontiraju. Više o tome što je sve rečeno na dodjeli nagrada možete pročitati na stanicama Ministarstva socijalne politike i mladih (ovdje).

Volonterski centar Istra čestita laureatima.