Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

26.01.2015.

Zašto je volonterstvo dobro za zdravlje?

Kroz suradnju s udrugom Zelena Istra povezali smo volonterstvo s razumijevanjem zdravlja i pokušali otkriti koji su pozitivni učinci volontiranja na zdravlje čovjeka. 

Učenice i učenici srednje Medicinske i srednje Strukovne škole iz Pule koji sudjeluju u projektu Zelene Istre "Istarski zeleni pjat 2" imali su priliku poslušati i što je volonterstvo te kako su volontiranje i zdravlje povezani.
Hvalevrijedan projekt "Istarski zeleni pjat 2" naglasak ima na zdravlje i zdravu prehranu, a ove godine i uz sudjelovanje Volonterskog centra Istra poveznicu volontiranja i zdravlja. ( više o projektu pročitajte ovdje)
U našoj galeriji možete pogledati kako su se naši Elvis i Jelena ugodno družili s medicinskim tehničarima i tehničarkama u Srednjoj medicinskoj školi i s budućim nutricionistima u Strukovnoj školi u Puli u pokušaju da svi zajedno bolje razumijemo volonterstvo i zdravlje.
Volonterski centar Istra održao je tom prilikom 3 radionice o volonterstvu na kojima su sudionici imali priliku više čuti o povijesti volonterstva u svijetu i Hrvatskoj, mnogim mogućnostima volontiranja te zašto je dobro i zdravo volontirati.
Uz predan rad i aktivno sudjelovanje svih uključenih i posebno znatiželjnih učenika i učenica izrađeni su i promotivni materijali koji opisuju pozitivan utjecaj volontiranja na zdravlje. Njihove radove moći  ćete kroz 2015. godinu pratiti u našoj rubrici zanimljivosti.
Hvala Danijeli i Vedrani (profesoricama),
kao i svom stručnom osoblju škole na suradnji.