Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

19.09.2015.

Započele radionice "Snažni kao volonteri"

Uvodnom radionicom o aktivizmu i mogućnostima sudjelovanja u razvoju zajednice, dana 19.09.2015. u prostoru Gradske knjižnice Pula započeli smo edukacijske aktivnosti projekta "Snažni kao volonteri". 

Predstavnici Volonterskog centra Istra i dvadeset i troje sudionka subotnje prijepodne proveli su u ugodnom upoznavanju, promišljanju civilnog društva, volonterstva i aktivizma te u skladu s programom edukacije zajedno osmišljali dinamiku i djelomično sadržaj edukativnih ciklusa koji slijede. Među sudionicima bilo je članova suradnika na projektu, Društva distrofičara Istre i Rugby kluba Arena-Pula, ali i sudionika koji volontiraju ili su na neki drugi način povezani s osobama s invaliditetom. 

Projekt "Snažni kao volonteri" predviđa edukacijski ciklus od 4 modula s ciljem povezivanja osoba s invaliditetom i članova sportskih klubova u zajedničke volonterske programe i akcije, podizanja svijesti građana o volonterstvu, unaprjeđenje vještina polaznika za aktivno i uvažavajuće sudjelovanje u društvu te razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina polaznika. Također, projektom je predviđeno i organiziranje zajedničke volonterske akcije te aktivnosti tehničke podrške organizacijama i građanima koji se uključuju u volontiranje. Radionice vode Elvis Fekete i Danijela Ustić, a voditeljica projekta je Jelena Nikolić. Projekt financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva s 30.000 kuna kroz program "Razvoj društva". Zahvaljujemo Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula na gostoprimstvu i svim polaznicima na izrazito aktivnom sudjelovanju na radionici.