Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.01.2016.

Evidencija volontiranja

Ministarstvo socijalne politike i mladih je za potrebe evidencije dostave izvješća organizatora volontiranja izradilo i pokrenulo novu aplikaciju ˝Evidencija volontiranja˝ koja se nalazi na poveznici http://volonteri.mspm.hr/.


Svi novi organizatori volontiranja mogu se registrirati od danas. Organizatori volontiranja koji su i proteklih godina dostavljali izvješća, postupak registracije moraju ponoviti, a upute će dobiti na svoje e-mail adrese direktno od MSPM-a.

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (NN 58/07 i 22/13) te novo donesenom Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (NN 104/15) svaki organizator volontiranja dužan je Ministarstvu socijalne politike i mladih, tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenog Zakona i razvoj politike volonterstva, dostaviti godišnje izvješće o volontiranju koje je organizirao u protekloj godini. Izvještajno razdoblje se odnosi na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine. Rok za dostavu izvješća je 28. veljače 2016. godine.