Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

25.02.2016.

Produženje roka za dostavu izvješća o organiziranom volontiranju za 2015.

Vrlo važna vijest Ministarstva socijalne politike i mladih za sve organizacije koje još nisu podnijele izvješće za 2015. godinu. 

Obavještavaju se sve udruge, zaklade, fundacije, sindikati, vjerske i turističke zajednice, ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, državna tijela te druge neprofitne pravne osobe, koje su sukladno čl. 33. Zakona o volonterstvu (NN 58/07 i 22/13) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (NN 104/15) dužne Ministarstvu socijalne politike i mladih dostaviti godišnje izvješće o volontiranju koje je organizirano u protekloj godini, da se rok za dostavu izvješća produžuje do 31. ožujka 2016. godine. Slijedom navedenog, pozivaju se svi organizatori volontiranja koji su tijekom 2015. godine angažirali volontere, a  još nisu ispunili ovu zakonsku obvezu, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju u 2015. godini putem nove web aplikacije.

 Sa svim upitima u vezi izvještavanja javite se nama i rado ćemo Vam odgovoriti.

Također vas želimo podsjetiti da podnošenjem izvješća, osim što ispunjavate svoju zakonsku obvezu, odajete dodatno priznanje svojim volonterima i doprinosite razvoju i vidljivosti volonterstva u Hrvatskoj!