Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

30.04.2016.

"Snažni kao volonteri" završio - Chagallovom izložbom!

Plakat izložbe "Beyond color"

Chagallova izložba "Beyond color" otvorena je jučer u Zavičajnom muzeju Grada Rovinja, a njezina je, nama najzanimljivija, specifičnost da će biti dostupna i osobama s poteškoćama u kretanju. Tik pred otvorenje izložbe, na ulaz u muzej je postavljena modularna rampa koja olakšava pristup osobama s invaliditetom, a koju su, u okviru našeg projekta "Snažni kao volonteri", osmislili i izradili građani okupljeni u neformalnu platformu "G.R.E.M. Rovinj" - Građani Rovinja Evoluiraju i Mijenjaju Rovinj.

Osim aktivnim građankama i građanima Rovinja koji su se uključili u akciju "Chagall za sve", zahvaljujemo Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva koja je financirala projekt "Snažni kao volonteri", Centru M.A.R.E. u čijem su se prostoru održale sve radionice i oslikavanje rampe te Društvu osoba s invaliditetom Rovinj koje je doprinijelo tome da se glas osoba s invaliditetom čuje i na radionicama i na otvorenju izložbe.

Najavljeno je da rampa ostaje na ulazu u Zavičajni muzej Grada Rovinja za cijelo vrijeme trajanja Chagallove izložbe (do početka listopada 2016.), a mi se nadamo da će opstati i dulje te potaknuti nove inicijative za smanjenje arhitektonskih barijera i - izgradnju mostova u zajednici.

Pročitajte više...

Fotke


Otvorenje izložbe - druženje SKV ekipe Financijska podrška projektu Sudionice SKV radionica otvaraju izložbu