Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

25.05.2016.

Najavljujemo: Edukacija za koordinatore volontera u Labinu

Dragi organizatori volontiranja i oni koji to tek želite postati,

vjerujemo da se slažete s nama da rad s volonterima predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i odgovornost - prema korisnicima (vaših) volonterskih aktivnosti, prema vlastitoj organizaciji, prema samim volonterima, a i prema propisima koji u Hrvatskoj reguliraju organizirano volontiranje. Koordinatorima volontera to nije uvijek lako uravnotežiti, posebno znamo li da što je manja organizacija to je manja i vjerojatnost da će se koordinator volontera baviti samo tim (lijepim i odgovornim) poslom. 

Možda vam još uvijek nedostaje volontera, javlja vam ih se više nego što vam je potrebno a ne volite odbijati takve ponude, niste sigurni kako volontere pripremiti za zadatke za koje su se prijavili, voljeli biste znati kako rade na terenu a da im ne zavirujete previše preko ramena, želite "biti u reguli" ali vam se čini da je to sve skupa za vas presloženo ili preopsežno... 

O ovim i mnogim drugim pitanjima možete se informirati, naučiti, osnažiti i povezati s drugim koordinatorima na Edukaciji "Upravljanje radom volontera" koju organiziramo u Labinu. Trajanje edukacije je 4 dana (dva puta petak+subota tj. 17.-18.6. i 1.-2.7.2016.) i maksimalno je interaktivna, a na kraju polaznicima osiguravamo potvrdu o završenoj edukaciji i literaturu za daljnji samostalni rad. 

Edukaciju provodimo u okviru projekta "Razvoj volonterstva na Labinštini" u kojem su nam partneri Udruga za mlade Alfa Albona, Grad Labin i Općina Raša, a zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva socijalne politike i mladih smo vam je u mogućnosti ponuditi bez kotizacije (a ne trebate sobom nositi ni sendviče :)). Edukacija je primarno namijenjena organizacijama s područja Labinštine, no dobrodošli su i ostali! Više informacija možete dobiti na naše uobičajene kontakte ili u prilozima ispod teksta, a prijavnice (također u prilogu) molimo šaljite na e-mail nikola@vci.hr.

Fotke