Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

05.12.2016.

Čestitamo Međunarodni dan volontera!

Drage volonterke i volonteri,

od srca vam čestitamo Međunarodni dan volontera!

Volontiranjem se oplemenjujemo i rastemo. Volontiramo da bismo doprinijeli boljem i ljepšem svijetu - i upravo to dobivamo za sebe.

Ljudi koji su korisnici volontiranja ili rade s volonterima svakodnevno prepoznaju vrijednost volontiranja, a Međunarodni dan volontera je jedna od prilika da javno istaknemo važnost volontiranja i odamo priznanje svim volonterima. Ujedinjeni narodi su 5. prosinca proglasili Međunarodnim danom volontera još 1985. godine i od tada se svake godine ovaj dan obilježava nizom događaja u cijelom svijetu. Ove je godine tema Međunarodnog dana volontera #GlobalApplause - Give Volunteers a Hand, prepoznavanje važnosti volontiranja i volontera u izgradnji mira i održivom razvoju.

Ako ste organizator volontiranja, pozivamo vas da (i) danas svoje volontere podsjetite na to koliko su vam važni i što čine za vaše korisnike i zajednicu. A ako ste volonter/ka - želimo vam da cijeli dan uživate u činjenici da se volontiranjem (davanjem) obogaćujete :) i počastite se nečim što volite... Za mnoge od vas će to vjerojatno biti - još malo volontiranja :) Kako god izaberete, još jednom vam čestitamo i zahvaljujemo na svemu što činite te želimo da vam volontiranje pruži još puno lijepih trenutaka...