Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

29.06.2017.

Volontiranje i prevencija ovisnosti

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama - Pula 2017.

U ponedjeljak, 26.6.2017., na pulskoj je Portarati obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Ovaj se dan u Puli već tradicionalno obilježava javnim događanjem u organizaciji Policijske uprave istarske i brojnih partnera, među kojima je ove godine bio i Volonterski centar Istra.

Fokus događanja ove je godine bilo organizirano slobodno vrijeme djece i mladih odnosno velika ponuda sportskih, plesnih i drugih aktivnosti slobodnog vremena (kao što je volontiranje :)) koje mladima, uz konstruktivno provedeno slobodno vrijeme, daje priliku i za jačanje samopoštovanja i samopouzdanja te stvaranje novih pozitivnih međuljudskih odnosa i jačanje povezanosti sa zajednicom. Radi se o značajnim zaštitnim faktorima u prevenciji ovisnosti, kao i drugih rizičnih ponašanja, odnosno o "stvarima" koje djeci, mladima i odraslima omogućuju održavanje i jačanje mentalnog, a posredno i tjelesnog zdravlja.

Uz udruge i ustanove koje su se predstavile na info-punktu, u obilježavanju su se glazbenim, plesnim i sportskim točkama pridružila brojna djeca i mladi, a sudjelovale su i predstavnice Dječjeg gradskog vijeća i mlade volonterke Gradskog društva Crvenog križa Pula.

Više o događaju pročitajte ovdje ili pogledajte video vijest. Zanimaju li vas aktivnosti slobodnog vremena za djecu i mlade koje postoje u Puli, a nisu se predstavile na Portarati, zavirite u Vodič za djecu i mlade Grada Pule.

Naše sudjelovanje u ovakvim i drugim aktivnostima omogućuju Grad Pula, Istarska županija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Fotke