Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

12.02.2018.

Mladi o mladima :)

Mreža mladih Hrvatske predstavila je 8. Bilten ''Mladi o mladima...''.

Predstavljeni su radovi polaznika generacije 2016./2017. kroz koje su istraživali potrebe mladih u svojim lokalnim zajednicama te su učili kritički promišljati o metodama i mogućnostima djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene.

Jedna od tema u biltenu je i volontiranje.

Na više od 30 stranica teksta, mogu se naći zanimljivi prikazi i istraživanja mladih koji promišljaju i ispituju volonterstvo i mogućnosti za volontiranje u svojoj lokalnoj zajednici. Poglavlje "Volonterstvo" donosi tri teksta koja se bave istom temom, ali o njoj progovaraju kroz prizmu različitih lokalnih sredina i istraživačkih pitanja:

Utjecaj volontera i projekata europske volonterske službe na razvoj Udruga Informo i Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana - autorica Maja Manzin - (vidi str. 48-57)

Priprema, pozor – volontiraj! Istraživanje motivacije, informiranosti i stavova mladih u Osijeku o volontiranju i mogućnostima za volontiranje - autorica Vanja Kovač - (vidi str. 58-66)

- Zašto mladi u Ozlju (ne)volontiraju? - autorica Stella Šimunić - (vidi str. 67-78).

Osim volonterstva, u biltenu su predstavljene teme inkluzije drugih i drugačijih, građanski odgoj i obrazovanje, mentalno zdravlje i psihosocijalna podrška te participacija mladih i suvremene migracije. Više pročitajte ovdje.

Nas posebno veseli interes mladih za volontiranje i istraživanje tema vezanih za volonterstvo, za koje se nadamo da će pomoći i unaprijediti rad organizacija te uključenost volontera! :)