Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

23.02.2018.

Zagreb: Završen 1. modul Obrazovne akademije "Trening za trenere - TOT"

U Zagrebu je, od 20.2. do 22.2. održan 1. modul Obrazovne akademije "Trening za trenere - TOT", koji se provodi u sklopu projekta “Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva!”, a koji provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva s partnerima Volonterski centar Zagreb, Udruga za razvoj civilnog društva  SMARTUdruga MIVolonterski centar Osijek i  Dom za starije osobe “Maksimir”. Projekt traje od svibnja 2017. do studenoga 2018. godine,  a financiran je iz  Europskog socijalnoga fonda.

Među 20 predstavnika organizacija civilnog društva, jedna od sudionica je i djelatnica Volonterskog centra Istra - Aleksandra Lera, koja zajedno s drugim sudionicima/cama usvaja i jača znanja i vještine u području stilova i ishoda učenja, što znači biti trener i uloga trenera, razumijevanju koncepta obrazovanja odraslih, kako unaprijediti i povećati razumijevanje procesa i korake u planiranju i provedbi izobrazbe te kako unaprijediti razinu razumijevanja i uvježbanosti različitih tehnika i metoda koje se koriste u neformalnom obrazovanju odraslih.

Trenerice Lejla Šehić Relić i Slađana Novota navode da je cilj ovog treninga razvijanje alata kako bi se ujednačila kvaliteta izobrazbe volontera te kako bi se uspostavio minimum standarda izobrazbe volontera koji bi trebao rezultirati kvalitetom u prijenosu znanja o menadžmentu volontera.

Mi se veselimo novim znanjima i vještinama koje je usvojila naša Aleksandra - koja se sigurno rado iščekuje i 2. modul Obrazovne akademije "Trening za trenere - TOT", koji se održava za dva tjedna. :)

Kako je bilo na treningu - pogledajte u fotogaleriji (fotografije preuzete s Facebook stranice HCRV-a "Hrvatska volontira")

Fotke