Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

20.04.2018.

Poreč: VCI na Danima otvorene nastave u TUŠ Antona Štifanića

U četvrtak, 19. travnja 2018., na Danima otvorene nastave, koju je u razdoblju od 19. do 20. travnja 2018. godine organizirala Turističko - ugostiteljska škola Antuona Štifanića Poreč u suradnji sa različitim akterima u lokalnoj zajednici, Volonterski centar Istra, sudjelovao je kroz održavanje interaktivnih radionica „Kako volontirati u zajednici?“.

S obzirom da je tema ovogodišnjih Dana otvorene nastave - volontiranje, imali smo priliku ponovno predstaviti projekt „Volontiranje To Go“, kroz uključivanje oko 60 učenika/ca u promišljanje o koracima prilikom osmišljavanja volonterskih akcija, a s ciljem osvještavanja uloge učenika/ca u prepoznavanju potreba u lokalnoj zajednici i osmišljavanju kreativnih rješenja. Kao glavne probleme zajednice učenici/ce su izdvojili nečist okoliš, velik broj nezbrinutih životinja, nedostatak aktivnosti u zajednici za osobe starije životne dobi. Bili su vrlo kreativni osmišljavanju rješenja, a nama se čini najboljim to što su sami prepoznali mogućnosti suradnje svoje škole i pojedinih predmeta u provedbi volonterskih akcija sa drugim udrugama i ustanovama u zajednici.

Projekt „Volontiranje To Go“ provodi Centar za građanske inicijative Poreč, u partnerstvu s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč, Društvom Naša djeca Poreč te Volonterskim centrom Istra. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo Turističko- ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč na pozivu, i učenicima na suradnji. :)

Fotke