Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.05.2018.

Pula: Održan drugi modul izobrazbe "Menadžment volonterskih programa" (PORIV)

U razdoblju od 14. do 16. svibnja 2018. godine, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, održan je 2., a pritom zadnji, modul izobrazbe "Menadžment volonterskih programa", koja se održava s ciljem razvijanja, odnosno unaprjeđenja kompetencija djelatnika/ca organizatora volontiranja u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđenja volonterskih programa uključenih organizacija.

Na izobrazbi je sudjelovalo 12 predstavnika/ca udruga i javnih ustanova, koji su tijekom cijele izobrazbe detaljno prošli, kroz kombinaciju predavanja te intenzivnog grupnog i individualnog rada, kroz svih osam koraka ciklusa menadžmenta volonterskog programa.

Na drugom modulu, sudionici/ce su naučili kako pripremiti prijavnicu za volontere/ke te kako odraditi što bolju selekciju i uključivanje volontera/ki u svoju organizaciju, što sve sadrži orijentacijski paket te kako napraviti kvalitetan plan edukacije za volontere/ke, što sve podrazumijeva kvalitetno praćenje i podrška volontera/ki te koje su razlike između uloge koordinatora/ice i menotra/ice, kako što kvalitetnije nagraditi rad volontera/ke te kako pripremiti jasne, a sažete obrasce za evaluaciju rada volontera/ki te volonterskog programa.

Izobrazbu su vodile trenerice Marta Hauser i Tamara Fabac, ispred Udruge za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka te Aleksandra Lera ispred Volonterskog centra Istra.

Izobrazba "Menadžment volonterskih programa" dio je projekta PORIV - podrška razvoju infrastrukture volonterstva, koji Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Carpe diem – udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, u razdoblju od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2019. godine.

U okviru projekta održat će se jednodnevna radionica o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, prezentacija Standarda kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja i radionica za volontere Biti volonter/ka. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane organizatore volontiranja i volontere da prate naše web i Facebook stranice kako bi se na vrijeme informirali o održavanju aktivnosti.

Projekt je financirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Fotke