Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

28.05.2018.

Pula: Održan Sportski dan za Udrugu Institut Pula - Hrvatska volontira 2018.

U subotu, 26.5.2018. Klub mladih volontera/ki proveo je "Sportski dan za Udrugu Institut", od 15 do 19 sati, na prostoru igrališta ispred Društvenog centra Rojc.

Događaj se organizirao u sklopu jednotjedne manifestacije "Hrvatska volontira", koja se obilježava već osmu godinu za redom krajem svibnja.

Cilj događaja bio je promovirati zdravlje i aktivan način života, uz podršku radu i aktivnostima Udruge Institut Pula, koja je u Istri otvorila dva dnevna boravka za svoje korisnike/ce - jedan u Puli i jedan u Poreču i kojima je potrebna pomoć i podrška cijele zajednice.

Na događaju se okupilo te svoje treninge prezentiralo sedam različitih sportova i/ili rekreacija, u koje su se na licu mjesta mogli uključiti i prisutni građani/ke. Tako su se akciji pridružili Breakdance studio AB Original, Wushu klub Yuan Tong - Tai Chi Pula, Academia de Capoeira - Capoeira Pula - grupo Ginga Mar, M - Body Motion by Marina Škrobot, Sportski centar Planet sport, Aerobic studio Pump´n´jump Pula i Kendo klub Yuuki, Pula - kojima još od jednom od srca hvala! :)

Osim toga, program su "pojačali" info-štandovi Udruge ZUM, Volonterskog centra Istra te Udruge Institut Pula, koji su imali svoje informativne i promotivne materijale, ali i Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, čije su predstavnice, mlade magistre nutricionizma, bez razmišljanja podržale ovu akciju te također dijelile informativne materijale, ali i savjetovale zainteresirane građane/ke.

Akciju je podržalo i nekoliko donatora i sponzora, kojim ovim putem zahvaljujemo, a to su, osim Grada Pule, koji sufinancira projekt "Volontiranje - snaga mladih", u sklopu koje Klub mladih volontera/ki djeluje, EUROHERC osiguranje d.d., GRANDI SOCI d.o.o., Odred izviđača pomoraca "Uljanik", OPG Siljan, Pizzeria Tivoli, Skok Media d.o.o., Turistička zajednica Grada Pule te Dina Vukić - samostalna umjetnica.

S obzirom da je nakon akcije ostalo hrane, istu smo podijelili Udruzi Institut Pula za korisnike/ce njihovog Dnevnog boravka te Prihvatilištu za beskućnike Crvenog križa Pula.

Na akciji je sudjelovalo čak 16 mladih volontera i volonterki, koji su, osim velike pomoći u samom planiranju, osmišljavanju te provedbi akcije, imali priliku i uživati, odmoriti, isprobati treninge i družiti se. Za svu pomoć - veliko im hvala! S obzirom da se akcija održala u tjednu "Hrvatska volontira" te da ovo nije samo tjedan volonterskih akcija diljem Hrvatske, već i tjedan volontera/ki - drago nam je da je ova akcija, osim svog humanitarnog karaktera, otvorila mogućnost mladima za druženje.

Kako nam je bilo, pogledajte fotografije u prilogu.