Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

02.10.2018.

Ljubljana: VCI na treningu "Raising NEET´s Talent: Street Based Youth Work"

U razdoblju od 24. do 30.09.2018., Volonterski centar Istra, u punom sastavu :) kojeg čine Tihana Fontana, Aleksandra Lera i Danijela Ustić, sudjelovao je na Erasmus+ treningu pod nazivom "Raising NEET´s Talent: Street Based Youth Work", s ciljem stjecanja novih znanja i vještina za osmišljavanje i provedbu aktivnosti za mlade "na ulici". 

Na treningu smo imali priliku raspravljati o pitanjima: implementacije, svrhe, kompetencija osoba koje rade "street work", socijalne participacije, etike rada s mladima, i to s predstavnicima organizacija 10 država. Bilo je vrlo zanimljivo, korisno i motivirajuće čuti primjere dobre prakse i osobna iskustva drugih ljudi iz drugog konteksta. Trudit ćemo se naučeno primijeniti u praksi, te razmišljati o "radu na ulici" prilikom osmišljavanja novih ideja.

Trening je organiziran od strane našeg dragog partnera, organizacije Zavod BOB iz Ljubljane, kao i Street Work Training Institute-a, kao dijela Dynamo International - Street Workers Network

Poučeni dobrim iskustvom, jedva čekamo nastavak treninga koji će se održati u studenom u Lisabonu

Ako ste zainteresirani i bavite se "street youth workom", ili smo vas sada upravo zainteresirali za temu, slobodno se javite za razmjenu informacija i kreiranje zajedničkih ideja. :)

Fotke