Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

09.10.2018.

Najava: Prezentacija i rasprava "Učim. Volontiram. Putujem. Je li moguće?"

Mislite li da je moguće da današnji mladi usklade sve ove tri nabrojane aktivnosti? Učenje, volontiranje i putovanje? Kako im društvo, sustav i politike u tome mogu pomoći?

Učenici/ce Medicinske škole Pula imali su priliku u sklopu Erasmus+ projekta "Starost nije bauk" otputovati u Irsku na dvotjednu praksu, gdje su primjenjivali svoja strukovna znanja i vještine. Neki od njih, prije samog odlaska na međunarodnu praksu, odlučili su i volontirati u lokalnim domovima koji se brinu za starije i nemoćne osobe.

Ti učenici/ce su sada osnaženi i puni iskustva, novih vještina, znanja i ideja. Ovo iskustvo mobilnosti je imalo veliki značaj za njihov osobni i budući profesionalni razvoj.

Stoga pozivamo sve zainteresirane - učenike/ce, nastavnike/ce, stručno osoblje, predstavnike organizacija koje rade s mladima te druge zainteresirane na prezentaciju i raspravu "Učim. Volontiram. Putujem. Je li moguće?", koju organiziraju Volonterski centar Istra, Udruga ZUM te Medicinska škola Pula, 16.10.2018., u vremenskom trajanju od 12:45 do 14:00, u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u Puli.

Prezentaciju i raspravu će voditi predstavnica Volonterskog centra Istra te učenici/ce srednje Medicinske škole Pula, koju su imali priliku otputovati na stručnu praksu u Irsku, u sklopu Erasmus+ projekta "Starost nije bauk". 

Prezentacija će biti kratka, a glavni naglasak bit će na vođenoj raspravi i interakciji učenika/ca, nastavnika/ca i drugih prisutnih, vezano uz iskustvo mobilnosti mladih, projekata u školi, volonterskih mogućnosti te kako one mogu utjecati, poboljšati i uklopiti se u obrazovni sustav.

Ovaj događaj odvija se u sklopu #Eurodesk kampanje u mjesecu listopadu - #TimeToMove - tijekom koje se organiziraju brojna događanja za mlade, na kojima se oni mogu upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.

Promoviranje volontiranja među mladima i informiranje o volonterskim mogućnostima za mlade provode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu lokalnog projekta "Volontiranje - snaga mladih", koji je sufinanciran od strane Grada Pula.

Za organizirane (grupne) dolaske, molimo javite nam se unaprijed na adresu e-pošte: vci@vci.hr

Događaj je dostupan i na Facebook stranicama organizatora.

Više o projektu "Starost nije bauk" čitajte ovdje, a više o "Time to Move" kampanji ovdje.