Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

28.10.2018.

PYLE projekt: Održani razgovori za Trening za mentore/ice

U sklopu projekta PYLE (Post-YU for Learning Emancipation - Supporting Learners on the Way to Self-Realization), Volonterski centar Istra je u razdoblju od 18. do 24. listopada 2018. provodio uvodne razgovore sa zainteresiranima koji su se prijavili na Trening za mentore/ice za mlade programa PRiKAZ.

Od više od 20 prijavljenih osoba, razgovor se proveo sa 17 osoba, a razgovore su vodile Danijela Ustić i Tihana Fontana. Kroz uvodne razgovore od (potencijalnih) budućih mentora/ica mogli smo saznati koja je njihova dublja motivacija za rad s mladima i prijavu na ovaj trening, koje je njihovo iskustvo te što očekuju od treninga. Osim toga, razgovarali smo o drugim temama o kojima je jako bitno promišljati kada se radi o području osnaživanja (nezaposlenih) mladih, odnosno osnaživanju mladih za (samo)zapošljavanje. Tom prilikom mogli smo saznati o razmišljanjima prijavljenih o mogućnostima unapređenja i prilagođanja uvjeta u RH za bolje, pravednije, lakše i veće zapošljavanje mladih, vrijednostima, osobinama i osjećajima koje bi dali mladima kako bi ih osnažili, mišljenju o razlozima odlaska i zapošljavanja mladih iz Hrvatske u inozemstvu, vještinama, znanjima i osobinama koje bi mentori za mlade trebali imati, ali i implicitnim teorijama koncepata "emancipacijsko učenje" te "autonomno zapošljavanje", kao glavnim koncepata prijekta PYLE.

Prijavljeni dolaze iz različitih područja rada te s različitim iskustvima, ali ono što nas veseli jest njihova motivacija i interesi za rad s mladima u području osnaživanja za njihovo (samo)zapošljavanje. :)

Trening počinje krajem mjeseca studenog, stoga nas pratite kako biste bili u toku s događanjima! :) 

 Projekt PYLE strateško je partnerstvo koje se financira u sklopu Erasmus+ programa, a kojeg Volonterski centar Istra provodi u strateškom partnerstvu s još dvije organizacije, Zavodom Bob iz Ljubljane (nositelj projekta) i Centrom KRIK iz Skoplja (drugi partner, uz VCI).