Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

05.11.2018.

Pula: Održana informativno-motivacijska radionica u Gimnaziji Pula

U ponedjeljak, 5.11.2018., predstavnice Volonterskog centra Istra, Aleksandra Lera i Tihana Fontana, održale su informativno-motivacijsku radionicu za srednjoškolce/ke u Gimnaziji Pula.

Radionica je prethodila stvaranju školskog volonterskog kluba koji se osniva ove školske godine, a kojeg će koordinirati stručna suradnica psihologinja, Lucija Kancijanić. Cilj volonterskog kluba je poticanje učenika/ca škole na osmišljavanje i uključivanje u volonterske aktivnosti, a učenici/ce će biti ohrabreni samostalno voditi klub te osmišljavati aktivnosti, uz kontinuiranu podršku i mentorstvo stručne suradnice psihologinje škole.

Na informativno-motivacijskoj radionici sudjelovalo je 19 učenika/ca 1., 2. i 3. razreda Gimnazije Pula, koji su u 90-minutnoj radionici imali priliku saznati, raspravljati i razmišljati više općenito o volonterstvu i razlikovanju formalnog volonterstva od drugih oblika dobročiniteljstva, o motivaciji i dobrobitima volonterstva, o mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici te o pravima i obavezama volontera/ki i organizatora volontiranja.

Hvala stručnoj suradnici škole, Luciji Kancijanić, na pozivu, ravnatelju škole, Filipu Zoričiću, na dobrodošlici u njihovu školu te svim učenicima/cama na aktivnom sudjelovanju!

Veselimo se budućoj suradnji te želimo uspješno osnivanje školskog volonterskog kluba! :)

Radionica je provedena u sklopu projekta "Razvoj volonterstva u Istri", kojeg sufinancira Istarska županija.