Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

06.11.2018.

Narva, Estonija: Sudjelovanje na treningu "After 2020"

Jeste li ikad čuli za profesiju "mind fitness coach”? Nismo ni mi.

Zato je naša stručna suradnica na projektima, Tihana Fontana, sudjelovala na treningu u sklopu projekta "After 2020", strateškog partnerstva organizacija iz pet različitih europskih zemalja, od kojih je jedna i Udruga ZUM, naši dragi partneri, koji su Tihanu pozvali na sudjelovanje.

Trening je trajao tjedan dana krajem listopada 2018., a održao se u Narvi, na samoj granici Estonije s Rusijom. Na treningu su sudjelovali sudionici iz Estonije, Latvije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Nositelj projekta, kao i organizator treninga, je neprofitna organizacija iz Narve - VitaTiim.

Cilj projekta je povećati stručne kapacitete osoba koje rade s mladima, kako bi se ojačali u pružanju podrške mladima u razvijanju kompetencija u skladu s današnjim potrebama i budućim poslovima.

Danas se susrećemo s novim svjetskim trendovima, poput globalizacije, demografskih promjena, ekoloških izazova, novih ekonomija, personalizacije i slično, stoga je potrebno s njima uskladiti i vještine koje nove generacije trebaju usvajati.

Stoga je od izrazite važnosti prilagoditi način prenošenja i usvajanja tih vještina, odnosno omogućiti okolinu koja će biti poticajuća za mlade.

Vjerujemo da će znanja, vještine i metode koje je Tihana usvojila na ovom treningu puno pomoći u našem projektu strateškog partnerstva, "PYLE",  kojeg provodimo sa Zavodom Bob i Centrom Krik, a u sklopu kojeg provodimo Trening za mentore/ice za mlade programa PRiKAZ.

Ako vas zanima više o ovom treningu i temi, posjetite stranicu pyle.si na kojoj se nalazi opsežniji tekst.