Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

28.11.2018.

Najava: Međunarodni dan volontera/ki 2018.

"It's the most wonderful time of the year" kaže Andy Williams u jednoj od najpoznatijih božićnih pjesmama, najavljujući božićno vrijeme. :)

A mi to isto pjevamo najavljujući proslavu i obilježavanje Međunarodnog dana volontera/ki, 5.12.! :)

Ove godine, u srijedu, 5.12.2018., u razdoblju od 9 do 12 sati, na prostoru Flanatičke ulice u Puli, Klub mladih volontera/ki organizira uličnu raspravu na temu "Za mene, volontiranje je...". Cilj događaja je proslaviti Međunarodni dan volontera/ki na način da uključimo i druge građane/ke na raspravu o volontiranju, a usput i proširimo svijest i vrijednosti volontiranja. Osim toga, naši vrijedni volonteri/ke iz Kluba mladih volontera/ki izrađuju i privjeske za ključeve s prigodnim porukama koje će taj dan dijeliti (uz kekse, naravno, da ne bismo zaboravili da je drugi dan Sveti Nikola!:)). Događaj možete pogledati, a i podijeliti, na našoj Facebook stranici.

Ovim putem vas pozivamo da, ako ste u prolazu (a i ako niste :)), dođete 5.12. u Flanatičku ulicu (blizu križanja s Ciscuttijevom ulicom) i bez obzira imate li volonterskog iskustva ili ne, podijelite s nama vaše mišljenje i osjećaje vezane uz volontiranje i što ono vama znači i što vam predstavlja.

Osim toga, sve zainteresirane mlade koji nam se žele priključiti i volontirati, pozivamo da nam se jave na mail vci@vci.hr! :)

Prije same ulične (tj. "žive") rasprave, napravili smo i online anketu u kojoj vas pozivamo da i u virtualnom svijetu s nama podijelite vaše mišljenje o tome što za vaš znači volontiranje. Anketa je anonimna, a dostupna je ovdje.

Vidimo se! :)