Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

05.12.2018.

Pula: Obilježen Međunarodni dan volontera/ki

Međunarodni dan volontera, 2018.

"Za mene, volontiranje je sudjelovanje u kreiranju boljeg svijeta."

"Za mene, volontiranje je hrabrost."

"Za mene, volontiranje je pametno trošenje vremena i bogaćenje osobe. Volontiranje otvara vidike."

"Za mene, volontiranje je izdvajanje mog slobodnog vremena kako bih izmamila osmijeh na lica ljudi i pomogla osobama kojima je pomoć potrebna."

To su samo neki od odgovora, odnosno završetaka rečenice "Za mene, volontiranje je..." koje smo prikupili od ljudi, dijelom onih koji su sudjelovali u našoj online anketi koja je prethodila uličnoj raspravi i dijelom onih koji su sudjelovali u našoj uličnoj raspravi na Međunarodni dan volontera, 5.12.2018., u Puli.

A kako smo ga obilježili? :)

Ove godine, vrijedni volonteri i volonterke iz Kluba mladih volontera/ki su odlučili održati uličnu raspravu na temu “Za mene, volontiranje je…”, koju su sami pripremili i organizirali. Održala se na sam dan obilježavanja, u srijedu, 5.12.2018., od 9 do 12 sati u Flanatičkoj ulici u Puli (blizu križanja s Ciscuttijevom ulicom).

Na uličnoj raspravi sudjelovalo je 10 volontera/ki koji su poticali prolaznike/ce na raspravu o tome što njima predstavlja volontiranje, jesu li ikada volontirali i gdje, te, kao znak obilježavanja ovog važnog dana, dijelili su i privjeske s inspirirajućim citatima, koje su sami osmislili i izradili, te keksiće koje su napravili učenici/ce Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

Osim volontera/ki iz našeg Kluba, pomogle su nam i volonterke iz Kluba volontera Gimnazije Pula.

Cilj ovog događaja bio je obilježiti i proslaviti Međunarodni dan volontera/ki na način da se aktivno uključe i građani/ke - prolaznici/ce te da daju svoje mišljenje, ideju i osjećaj što za njih znači i što im predstavlja volontiranje. Pozivanjem prolaznika/ca da daju svoje mišljenje, nadamo se da smo barem malo osvijestili ljude o vrijednostima volontiranja te smo proslavili važnost volontera/ki u izgrađivanju zajednice i naglasili važnost obilježavanja Međunarodnog dana volontera/ki, koji se u svijetu obilježava još od 1985. godine., kada ga je proglasila opća skupština Ujedinjenih naroda.

Klub mladih volontera/ki će i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima, koje uvijek možete pratiti na društvenim mrežama Volonterskog centra Istra i Udruge ZUM.

Ovim putem od srca svim volonterima i volonterkama čestitamo Međunarodni dan volontera/ki i zahvaljujemo im na njihovom doprinosu jer "Volontiranje je doprinos društvu i ispunjavanje sebe i drugih.". <3