Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.12.2018.

PYLE projekt: 2. susret Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ

U sklopu PYLE projekta, Volonterski centar Istra održao je drugi modul Treninga za mentore/ice programa PRiKAZ, 15. i 16. prosinca 2018. u Puli. Podsjećamo, prvi susret je bio 24. i 25. studenog (kako nam je bilo, čitajte ovdje).

Uz dvije voditeljice, sudjelovalo je ukupno 13 osoba, od kojih su dvije koje su se tek pridružile, a ostalih 11 je sudjelovalo i na prvom modulu. 

Između prvog i drugog susreta, sudionici/ce su imali zadatke vezane uz prisjećanje vlastitih interesa, potreba i osjećaja iz razdoblja kada su bili otprilike 15 do 20 godina starosti te su trebali pretraživati medijske objave o mladima. Stoga je drugi susret započeo aktivnostima i temama razvojnih karakteristika i potreba mladih te načina na koje mediji šalju sliku društvu o percepciji mladih. 

Osim toga, bavili smo temom nezaposlenosti mladih, kroz teoriju ekoloških sustava, teorije psihologije nezaposlenosti te koncepte dispozicijske zapošljivosti i psihološkog kapitala. 

Drugi dan, najveći dio susreta, sudionici/ce su se upoznavali i koristili alate za samoprocjenu koji se mogu direktno koristiti u radu s (nezaposlenim) mladima, za što procjenjuju da im je bilo izuzetno korisno, posebno za budući rad.

Još jedna od tema bila je motivacija i različite teorije motivacije i potreba, koje svakako mentori/ce nezaposlenih mladih moraju poznavati i imati na umu prilikom rada s mladima. Osim toga, kroz aktivnosti na temi motivacije, dotaknuli smo se i uloge mentora/ica u radu s nezaposlenim mladima, u individualnom i grupom okruženju.

I ovaj susret je bio izuzetno intenzivan, kreativan i inspirirajuć, a ono što ga je posebno razlikovalo od prvog susreta jest to što su aktivnosti zagrijavanja i podizanja energije vodili/e sudionici/ce. :)

A kako nam je bilo, pogledajte i na fotografijama koje dijelimo!

Svakako se veselimo idućem susretu, 26. i 27. siječnja 2019.. :)