Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.02.2019.

Uključite se u Neformalnu mrežu koordinatora volontera Istarske županije

S ciljem pružanja međusobne podrške u području volonterstva, ali i razmjene iskustva, znanja i vještina, 7.2.2018., osnovana je Neformalna mreža koordinatora volontera Istarske županije.

Prvi sastanak Mreže održao se u sklopu projekta PORIV - Podrška razvoju infrastrukure volonterstva (više o sastanku čitajte ovdje), na kojem se okupilo dvadesetak koordinatora/ica volontera/ki s područja IŽ.

Osim dogovora oko sastanaka Mreže koji bi se održavali barem dva puta godišnje, na osnivačkom sastanku se razvila ideja stvaranja online Facebook grupe kojoj bi pristupili svi (Facebook aktivni) koordinatori/ice s područja IŽ, a koja bi služila za virtualnu razmjenu materijala, ideja, iskustva i primjera dobre prakse.

S obzirom da Volonterski centar Istra koordinira Mrežu koja će se sastajati i uživo, njegove su predstavnice stvorile i Facebook grupu, kojoj se lako može pristupiti putem ovog linka. Prilikom slanja zahtjeva za članstvo, svaki koordinator/ica treba odgovoriti na nekoliko pitanja: 1) U kojoj organizaciji radite/ volontirate? Koordinirate li u organizaciji rad volontera/ki?; 2) Jeste li završili edukaciju o menadžmentu volonterskih programa ili edukaciju za koordinatore volontera, u organizaciji Volonterskog centra Istra ili Volonterskog centra Rijeka (Udruga SMART)? i 3) Kakvu vrstu/ oblik podrške očekujete od Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki IŽ i kako Mreži možete doprinijeti?

Pitanja služe selekciji, odnosno kako se grupi ne bi pridruživale osobe koje nisu koordinatori/ice volontera/ki, ali i kako bismo prikupili što više informacijama o potrebama koordinatora/ica.

Iako će se sva službena komunikacija, poput poziva na sastanke Mreže, odvijati putem adresa elektroničke pošte, posebno s onima koji su prisustvovali prvom sastanku, vjerujemo da će ova Facebook grupa dobro služiti kao platforma za razne podsjetnike, obavijesti, ideje, razmjenu materijala, ali i kao, prijeko potrebni, "ispušni ventil".

U slučaju da niste bili na prvom, osnivačkom sastanku, a želite da Vas uvrstimo u službenu mailing listu Mreže, putem koje će se slati službeni pozivi na sastanke, molimo Vas da nam se obratite na adresu e-pošte: vci@vci.hr

Također, za više informacija o Mreži i/ili Facebook grupi mreže, obratite nam se na adresu e-pošte vci@vci.hr ili na broj mobitela 097 671 3214 (Aleksandra Lera).