Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

15.02.2019.

Najava: VCI na 12. Tjednu psihologije u Hrvatskoj

Možete li zamisliti da liječnici/ce na uobičajenoj kontroli ili pregledu, kao što uobičajeno rade za tjelesnu aktivnost i pravilnu prehranu, daju preporuku za uključivanje u volonterske aktivnosti? Treba li nam svima dnevna doza volonterskog rada? :-)

U sklopu 12. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, Volonterski centar Istra održat će interaktivno predavanje/ radionicu namijenjenu građanima i građankama, pod nazivom "Uputnica za volontiranje: Zašto, kako i kome?"

Događaj se će održati u petak, 22.2.2019. godine u 18 sati, u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3, Pula.

Zajedno ćemo promišljati o tome koje su to dobrobiti volontiranja, posebno za pojedinca koji volontira, odnosno volontera/ volonterku, s naglaskom na psihološke dobrobiti.

Kada se priča o volonterstvu općenito, često se naglasak stavlja na dobrobiti koje volontiranje ima za korisnike/ce volonterskih usluga, organizaciju te zajednicu u cjelini, stoga ćemo ovom prilikom istaknuti sve prednosti (ali i moguće izazove, hmm? :-)) volontiranja za pojedinca koji se uključuje u volontersko iskustvo.

Pozvani su građani i građanke svih dobnih skupina, bez obzira na prethodno volontersko iskustvo. Dapače, bilo bi odlično čuti iskustva i mišljenja osoba koje nemaju volonterskog iskustva te, s druge strane, onih koje imaju volonterskog iskustva.

Događaj će voditi predstavnice Volonterskog centra Istra: Tihana Fontana, mag. psych., te Aleksandra Lera, mag. soc. pol.

Popis drugih događaja koji se održavaju u Istri sklopu 12. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, dostupni na stranicama Društva psihologa Istre.

Dobrodošli u 12. Tjedan psihologije u Hrvatskoj i vidimo se! :-) 

Za više informacija, molimo da se obratite Tihani Fontana na e-mail: tihana@vci.hr