Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

12.03.2019.

Poziv na radionicu "Biti volonter/ka"

Volonterski centar Istra, u okviru aktivnosti projekta PORIV- podrška razvoju infrastrukture volonterstva, provodi izobrazbu- radionicu "Biti volonter"

Cilj radionice jest unaprijediti znanja i osnovne vještine važne za volontiranje te pripremiti sudionike/ce za volontiranje u organizaciji. Radionica je namijenjena volonterima/kama i/ili građanima/kama koji su iskazali interes za uključivanje u volonterski program, a za koje smatrate da bi navedena radionica bila korisna. Sadržaj radionice usmjeren je na informiranje volontera/ki o različitim oblicima i mogućnostima volontiranja, o ciklusu menadžmenta volonterskog programa, ulozi koordinatora volontera te pravima i obvezama organizatora volontiranja i volontera. Sukladno tome, edukacija je općenita te ne obuhvaća edukaciju za specifične volonterske pozicije pojedinih organizatora volontiranja, odnosno uvođenje u rad.

Radionica će se održati 27.03.2019. u vremenu od 17 do 20 sati, u Puli, u prostorijama udruga Volonterski centar Istra i Udruge ZUM, na adresi Flavijevska 8

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe koje već volontiraju ili se tek žele uključiti u volonterske aktivnosti da se prijave na radionicu putem OVE POVEZNICE, zaključno s 24.03.2019. Broj sudionika/ca je ograničen.

Za dodatna pitanja ili potrebe za pojašnjenjem slobodno nam se obratite na vci@vci.hr

Izobrazba „Biti volonter“ jedna je od aktivnosti projekta PORIV - Podrška razvoju infrastrukture volonterstva, koji je usmjeren ka rješavanju problema nedostatne razvijenosti kapaciteta ključnih dionika u razvoju i promociji volonterstva – organizacija koji uključuju volontere i volonterskih centara. Svrha je projekta, s jedne strane osigurati visoku razinu kvalitete volonterskih programa, a s druge strane adekvatnu podršku organizatorima volontiranja, veću vidljivost volonterstva na regionalnoj i lokalnoj razini te posljedično veću uključenost građana u volontiranje. 

Projekt PORIV sufinancirala je Europska unija, kroz Europski socijalni fond, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali, u iznosu od 699.050,76 HRK, a provodi se u partnerskoj suradnji Udruge za razvoj civilnog društva SMART- Volonterskog centra Rijeka, Volonterskog centra Istra, CARPE DIEM-a udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, doma za odgoj djece i mladeži Rijeka i Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.