Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.04.2019.

Najava: Europski tjedan mladih u Puli

Klub mladih volontera/ki iz Pule, kojeg vode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM, poziva sve zainteresirane mlade i druge građane/ke da se pridruže u aktivnostima povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih.

Mladi aktivni u Klubu mladih volontera/ki osmislili su razne aktivnosti koje imaju za cilj promoviranje demokracije, kroz aktivno građanstvo, sudjelovanje mladih u zajednici, volontiranje i promoviranje prilika za mobilnost mladih.

Stoga, u ovogodišnjem Europskom tjednu mladih u Puli vas očekuju:

25.4.2019. (četvrtak): Poljska večer - student iz Poljske prezentira poljsku kulturu i tipična jela - u 19 sati *

29.4.2019. (ponedjeljak): Ulična rasprava s građanima/kama u Flanatičkoj ulici u Puli "What would you change in Europe?" - od 10 sati

30.4.2019. (utorak): "How to travel for free?" - predstavljanje iskustva mobilnosti mladih i rasprava - u 19 sati *

3.5.2019. (petak): Filmska dokumentarna večer - druženje uz film "Home Project" i kokice - u 20 sati* 

4.5.2019. (subota): #Plogging - volonterska akcija čišćenja plaže Marlera (Ližnjan) - u 9 sati

* Događaji označeni sa zvjezdicom održat će se u prostoru udruga ZUM i Volonterski centar Istra, u Puli, na adresi Flavijevska 8 (ulica od Arene prema pulskoj Punti): Poljska večer, "How to travel for free?" i Filmska dokumentara večer.

Klub mladih volontera provodi se kao aktivnost projekta "Volontiranje - snaga mladih" koji je sufinanciran od strane Grada Pula kroz Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule-Pola u 2019.

Za više informacija, obratite nam se na e-mail: vci@vci.hr ili posjetite službeni Facebook event.

O Europskom tjednu mladih:

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih je "Demokracija i ja". Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. 
Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Ovo događanje također predstavlja priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča iz programa Erasmus+.
Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.