Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

08.05.2019.

Zagreb: Svečano potpisivanje Povelje o volontiranju zaposlenika

U srijedu, 7. svibnja 2019., u Zagrebu je održana 3. konferencija o volontiranju zaposlenika pod nazivom „Na valovima volonterstva“, u Kongresnom centru Forum u Zagrebu. Konferencija je održana u sklopu projekta "Na valovima volonterstva - infrastruktura za snažne i povezane zajednice", koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Udrugom IKS, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Mrežom udruga Zagor, ACT Grupom, Domom za starije i nemoćne osobe Centar i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva. 

Konferencija je okupila više od 150 predstavnika tvrtki, udruga i javnih institucija, a čak 23 poslodavca je svečano potpisalo "Povelju o volontiranju zaposlenika", među kojima je jedna od potpisnica bila i državna tajnica Margareta Mađerić, u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Povelja o volontiranju zaposlenika je dokument kojim organizacije u privatnom i javnom sektoru i državne institucije pokazuju spremnost za stvaranje okruženja u kojem se volontiranje prepoznaje kao sve važnija društvena vrijednost te se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja. Povelja je prva inicijativa takve vrste u Europi, a pokrenule su je Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

Više o koorporativnom volontiranju i Povelji čitajte ovdje, a sam sadržaj Povelje je dostupan ovdje.

Nakon konferencije održao se i Sajam volontiranja, na kojem su udruge imale poseban dio za predstavljanje, u okviru programa konferencije, kako bi ostvarile bolju vidljivost u poslovnom sektoru, a sve sa ciljem intenzivnije suradnje. Ujedno su se predstavile i volonterske akcije povodom nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2019. koja će se održati od 22. do 25. svibnja 2019. na području cijele države, a kojoj će se pridružiti i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.