Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

26.06.2019.

Grčka: Trening "The Power of Non Formal Education"

U razdoblju od 11. do 16. lipnja 2019., naša Tihana je sudjelovala na treningu "The Power of Non Formal Education". Trening se održao na grčkom otoku Spetsesu, u organizaciji grčke Erasmus+/Youth Nacionalne agencije (Hellenic National Agency of Erasmus+/Youth), a trening su vodili treneri/ice iz Portugala, Francuske i Italije.

U 10 godina održavanja, u ovom treningu je sudjelovalo više od 800 sudionika diljem Europe iz različitih područja djelovanja rada s mladima, koji su ojačali svoja znanja i vještine u području neformalnog obrazovanja. Ali, važnije od toga, kroz trening sudionici rade na osvještavanju vlastitih predrasuda i vrijednosti, promišljaju o važnosti i snazi različitih edukativnih tehnika i metoda te grupnog rada. Osim toga, naglasak se stavlja na važnosti aktivnog uključivanja mladih u organizacije i društvo te važnosti samog procesa učenja, koji se događa kroz razne metode i alate koje osobe koje rade s mladima svakodnevno koriste.

Ovaj trening toplo preporučujemo svima koji rade s mladima, bilo u formalnim ili neformalnim organizacijama, jer se, osim za razvoj profesionalnih kompetencija, stvaraju uvjeti i za osobni rast i razvoj.

Trening se održava diljem Europe više puta godišnje, a više o treningu možete pronaći ovdje.

Ako se želite prijaviti kao sudionik/ca iz Hrvatske, preporučujemo da, osim Salto Youth stranice, pratite i ažuriranje kalendara aktivnosti transnacionalne suradnje, u kojeg hrvatska Nacionalna agencija za mobilnost i programe Europske unije unosi sve treninge čije putne troškove pokriva. Troškovi održavanja same aktivnosti pokriveni su od strane organizatora - nacionalne agencije u kojoj se trening održava.