Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

28.06.2019.

Izvještaj: Hrvatska volontira 2019.

Manifestacija Hrvatska volontira ove je godine, od 22. do 25. svibnja 2019., provedena u 66 mjesta u RH. U 227 javnih volonterskih aktivnosti sudjelovalo je 3.747 volonterki i volontera te 157 organizator volontiranja (neprofitna organizacija).

Tako povezani, volonterke i volonteri su kroz raznolike aktivnosti za dobrobit zajednice poklonili i uložili ukupno 14.510 volonterskih sati, u samo 4 dana akcije!

U Istarskoj županiji u tom tjednu je provedeno 5 javnih volonterskih aktivnosti, koje su okupile 112 volonterki i volontera, koji su u našu lokalnu zajednicu uložili ukupno 555 volonterskih sati. U akciju su se tako uključili Alfa Albona, Gimnazija Pula, Centar za građanske inicijative Poreč zajedno s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića i Društvom "Naša djeca" Poreč, Volonterski centar Istra zajedno s Gimnazijom Pula i Udrugom ZUM te Društvo "Naša djeca" Pazin. Bravo!

Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ naglasili smo da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Više o rezultatima manifestacije Hrvatska volontira u 2019. godini možete saznati u detaljnom izvještaju, koji je dostupan ovdje.

Više o samoj manifestaciji.