Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

02.10.2019.

VCI ostvario financijsku podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak

S veseljem objavljujemo da je Volonterski centar Istra ostvario novčanu donaciju od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak temeljem poziva za dodjelu donacija "Pružimo znanje, potaknimo inicijative" za provedbu projekta "ProActive- osnaživanje kompetencija mladih za aktivan pristup tržištu rada", u iznosu od 49.621 kuna.

U okviru projekta "ProActive- jačanje kompetencija mladih za aktivan pristup tržištu rada" ostvarena je suradnja između Volonterskog centra Istra te Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč, Gimnazije Pula te Talijanske srednje škole "Dante Alighieri".

Projekt će obuhvatit ukupno 220 učenika srednjoškolskih obrazovnih programa Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč, Gimnazije Pula i Talijanske srednje škole Dante Alighieri, od čega će 40 učenika biti uključeno u ciklus radionica, s krajnjom svrhom jačanja (samo)zapošljivosti mladih. U okviru radionica obrađivat će se sadržaj važan za aktivan pristup tržištu rada, odnosno znanja, vještina i stavovi iz područja socijalno-emocionalnih i poduzetničkih kompetencija, dok će metodologija uključivati projektni rad učenika te mentorstvo prilikom njihovog osmišljavanja ideja. U aktivnosti projekta bit će uključene 4 voditeljice radionica, uz volonterski angažman 6 volontera. U okviru projekta pilotirat će se program radionica koji će kasnije biti dostupnim svim zainteresiranim u obliku e-brošure. 

Projektne aktivnosti započele su 1.9.2019., a trajat će sve do 31.8.2020., stoga nas pratite za daljnje aktivnosti! :)

Rezultati javnog natječaja dostupni su na službenim stranicama HBOR-a (ovdje).