Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.11.2019.

Pula: Održana radionica o školskom volontiranju za djelatnike/ce OŠ- SE Giuseppine Martinuzzi Pula-Pola

U srijedu, 13.11.2019., održali smo radionicu o uspostavi programa školskog volontiranja, za zainteresirane djelatnike/ce Osnovne škole - Scuola Elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola. 

Cilj radionice bio je informirati zainteresirane nastavnike/ce i stručne suradnike/ce o zakonodavnom okviru i mogućnostima uspostave i razvoja školskog volonterskog programa. Kroz grupni rad i interaktivne aktivnosti obradili smo teme: vrijednosti i dobrobiti od volontiranja, svrha provedbe aktivnosti odgoja za volontiranje, odnosno važnost volonterstva u procesu odgoja i obrazovanja djece i mladih, postavljanje i razvoj programa školskog volontiranja, kroz ciklus menadžmenta volonterskog programa.  

Uključeni/e djelatnici/ce iskazali/e su zadovoljstvo provedenom radionicom, te iskazali/e interes i motivaciju za razvoj programa školskog volontiranja u narednom razdoblju. 

Ovim putem pozivamo sve odgojno-obrazovne ustanove, koje su zainteresirane za uspostavu i razvoj školskog volonterskog programa ili kojima je potrebna podrška u realizaciji svojih inicijativa i planova, da nas slobodno kontaktiraju.

Aktivnost je provedena u okviru projekta „Razvoj volonterstva u Istri“ koji je financiran od strane Istarske županije.

Fotke