Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

12.12.2019.

Zagreb: Sudjelovanje na svečanoj dodjeli oznaka kvalitete za lokalne volonterske centre i sastanku volonterskih centara

U utorak, 10. prosinca 2019., Aleksandra je sudjelovala na svečanoj dodjeli oznaka kvalitete gdje je oznaka kvalitete uručena sljedećim lokalnim volonterskim centrima:  Volonterski centar Sisak (Agencija lokalne demokracije Sisak), Volonterski centar Zadar (Udruga socijalnih radnika Zadar), Volonterski centar VolontirAJMO (Mreža udruga Zagor), Volonterski centar VolonterKA (Carpe Diem - udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih), Volonterski centar Srma (Udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma), Volonterski centar POZITIVA (Udruga mladih - Mladi u Europskoj uniji), Volonterski centar Vukovar (PRONI Centar za socijalno podučavanje); a temeljem odluke o zadovoljavanju Standarda kvalitete za volonterske centre Vijeća za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre, Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Nakon dodjele oznaka, na sastanku volonterskih centara, predstavnici/ce razmijenili/e su iskustva te postignuća ostvarena u 2019. godini, kao i iskustva sudjelovanja u primjeni sustava kvalitete za volonterske centre. Također, predstavnica Volonterskog centra Zagreb predstavila je Nacionalnu on-line platformu POZITIVO, čija će primjena pridonijeti povezivanju lokalnih volonterskih centara te dijeljenju informacija i primjera dobrih praksi.

Proces procjene kvalitete rada volonterskih centara, kao i dodjela oznaka kvaliteta provodi se s ciljem  definiranja osnovne razine usluga koje volonterski centar pruža svojim korisnicima, osiguravanja jasnog okvira za procjenu kvalitete i reviziju aktivnosti, čime se doprinosi i jačanju odgovornosti lokalnih volonterskih centara prema korisnicima i donatorima, kao i njihovom isticanju u lokalnoj zajednici.  Više informacija o Standardima kvalitete volonterskih centara moguće je pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. 

Fotografije su preuzete s Facebook stranica Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Fotke