Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

02.03.2020.

Poziv na sastanak Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki te radionicu "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima".

Dragi koordinatori i drage koordinatorice volontera i volonterki s područja Istarske županije,

drago nam je pozvati vas na sastanak Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki Istarske županije te radionicu "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama", koji će se održati 11. ožujka 2020., u prostoru Volonterskog centra Istra, na adresi Flavijevska 8, Pula. Predviđeno trajanje sastanka Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki je od 9:30 h do 11:30 h, a radionice „Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama od 12:00 h do 15:00 h.

Koordiniranje volontera je zahtjevna aktivnost koja se često obavlja uz redoviti posao, što može dovesti do zamora ili odustajanja. Upravo je zbog toga osnovana Neformalna mreža koordinatora/ica volontera/ki, 9.veljače 2019., u okviru projekta „PORIV – podrška razvoju infrastrukture volonterstva“, a s ciljem međusobnog pružanja podrške te razmjene izazova, iskustava i primjera dobrih praksi u provedbi volonterskih programa.

Kako bismo što kvalitetnije osmislile sastanak, molimo vas da putem obrasca kojim se prijavljujete ispunite upitnik u kojem ćete navesti teme i sadržaje koje smatrate relevantnima, korisnima i potrebnima za vaš rad/ koordiniranje volontera/ki u organizaciji u kojoj radite/ djelujete, koje biste voljeli da obradimo na sastanku ili idućim susretima/ aktivnostima.

Kroz radionicu „Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima“ voljele bismo vam prenijeti korisne alate i vještine koje će vam služiti u svakodnevnom radu i komunikaciji  s volonterima. Je li vam se ikad dogodilo da sugovornik/ca „krivo“ razumije vašu poruku? Želite li naučiti kako da sugovornik prihvati poruku  koju mu želite prenijeti? Ili pak želite poboljšati svoju komunikaciju? Do odgovora na ova, i mnoga druga pitanja, doći ćemo zajedno na radionici.

Sastanak i radionicu vodit će zaposlenice Volonterskog centra Istra: Aleksandra Lera, magistra socijalne politike i  Sanja Matijaš, magistra psihologije.

Pozivamo vas da se prijavite putem sljedeće poveznice.

Možete se prijaviti na oba ili samo jedno događanje i možete prijaviti više osoba iz iste organizacije/ustanove, a prijave su moguće zaključno s 9. ožujkom 2020.

Sastanak Neformalne mreže koordinatora/ica volontera/ki te jednokratna radionica "Komunikacijske i socijalne vještine u kontekstu rada s volonterima/kama" provode se u sklopu projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji", kojeg provodi Volonterski centar Istra, zajedno s partnerima: Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola "Vladimir Gortan" Grad Pazin te Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., a sufinancira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.