Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

24.02.2020.

Pazin: Održan partnerski sastanak projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji"

U petak, 21. 2. 2020. godine, održan je 1. partnerski sastanak u okviru projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“ s predstavnicima Grada Pazina te Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin. Na sastanku su sudjelovali Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade Grada Pazina, Suzana Poropat Božac, ravnateljica i Jasna Sloković, psihologinja Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te Aleksandra Lera Ispred Volonterskog centra Istra.

Na sastanku je dogovorena provedba aktivnosti namijenjenih učenicima/cama Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, koji će imati priliku sudjelovati u informativno-motivacijskim radionicama o volontiranju te u ciklusu motivacijsko-edukativnih radionica usmjerenih jačanju kapaciteta srednjoškolaca/ki za samostalno osmišljavanje i provedbu volonterskih akcija, sukladno svojim interesima te potrebama i resursima lokalnih zajednica.  Volonterske akcije organizirat će se u suradnji odgojno-obrazovnih ustanova i organizatora volontiranja u zajednici čime se mladima želi pružiti pozitivno iskustvo kratkotrajnog volontiranja. Zainteresiranim organizatorima volontiranja će se kontinuirano pružati podrška kroz organizaciju sastanaka Mreže koordinatora/Ica volontera/ki Istarske županije, organizaciju Izobrazbe o menadžmentu volonterskih programa kao i jednokratnih edukativnih aktivnosti/radionica u području učinkovitog upravljanja radom volontera/ki, a sukladno interesima sudionika/ca.  Građani/ke će imati priliku sudjelovati na informativnim i edukativnim aktivnostima kojima se promiče značaj i vrijednosti volonterstva.

Navedenim aktivnostima želi se potaknuti i veće uključivanje građana/ki, a posebice mladih u volonterske programe organizatora volontiranja na području Istarske županije, potaknuti uspostavu i razvoj školskih volonterskih klubova/programa te unaprijediti postojeće i uspostaviti nove suradničke odnose između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i odgojno-obrazovnih ustanova.

Projekt „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“ provodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s gradovima Pula, Buje i Pazin, Srednjom škola „Vladimir Gortan“ Buje te Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile Pazin, a financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Fotke