Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

26.04.2011.

Volontiram za 5 - predstavljanje Inicijative

Copyright slike: Glas Istre, M.Angelini

Inicijativa za volonterski centar Istarske županije je dana 26.04.2011.u vremenu od 08:00 do 16:00 na Narodnom trgu u Puli predstavila svoje aktivnosti i volonterske akcije i organizacije koje na širem području Pule okupljaju volontere i volonterskim radom unapređuju kvalitetu života u zajednici.

Akcija radnog naziva “VOLONTIRAM ZA 5” imala je za cilj predstaviti građanima gdje i kako mogu volotirati u zajednici, te je predstavila akcije koje će se događati u slijedećih 6 mjeseci, a temelje se na volonterskom radu.

Kroz ciklus edukacijsko-informativnih radionica s kojima smo gostovali u Pazinu, Puli i Rovinju, prezentacijama i upisivanjem samih građana u bazu podataka dobili smo uvid da potrebe građana za volontiranjem postoje i da su im nužne informacije o akcijama i organizacijama u kojima mogu volontirati i kontakti organizatora volontiranja.

Ova akcija bila je odgovor na potrebe građana da ih se informira i da im se ponudi konkretnim događajima mogućnost za volontiranje.

Akcija VOLONTIRAM ZA 5 u izravnom je kontaktu sa građanima koji su posjetili naš štand predstavila na koje načine i sami mogu mogu volontirati 5 sati, 5 dana, 5 mjeseci ili 5 godina kako bi osvijestili građanstvo o mnogobrojnim mogućnostima i načina volontiranja u svakodnevnom životu.

Ovom prilikom građani su se mogli upisati u bazu podataka Inicijative za volonterski centar i time olakšati koordinaciju potreba za volonterima i samih volontera, a dodatno su im bile predstavljene akcije i kontakti odgovornih osoba koji su zaduženi za volontere.

Akcije za koje se građani mogu prijaviti i dodatno informirati su:

  • NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH-aktivnosti humanitarne udruge
  • INICIJATIVA ZA ZORANA-građanska inicijativa
  • ŠUMOŠKOLICA-projekt Inicijative za volonterski centar istarske županije
  • INICIJATIVA ZA REKOM-projekt međunarodne Koalicije ZA REKOM
  • DANI SPORTA 2011-za kulturu življenja-projekt udruge Casoni vecchi
  • MORSKA ŠKOLA KAMENJAK-projekt udruge Zelena Istra
  • FESTIVAL MEDIA MEDITERRANEA-udruge Metamedij
  • KVARTOVSKI ĐIR- program Obiteljskog centra Istarske županije

Za više informacija o ovim akcijama pogledajte letak s akcije Volontiram za 5, koji se nalazi u privitku vijesti.

Srdačan pozdrav,

Inicijativa za volonterski centar Istarske županije

Fotke